Orange a mai făcut un pas spre listarea activităților sale din Orientul Mijlociu și Africa

Orange a mai făcut un pas spre listarea activităților sale din Orientul Mijlociu și Africa
scris 10 ian 2020

Grupul francez de telecomunicații Orange a anunțat joi regruparea activităților sale din Orientul Mijlociu și Africa sub umbrela aceleiași entități care ar putea fi listată pe bursă în viitor, o operațiune ce ar genera fondurile necesare pentru investiții în expansiunea externă, transmite Reuters.

În luna octombrie 2019, Orange avea aproximativ 125 milioane clienți în 18 state din Africa și Orientul Mijlociu, cele două piețe generând în 2018 venituri de 5,2 miliarde euro pentru grupul francez de telecomunicații prezent și pe piața din România, scrie Agerpres.

FOTO Facebook testează un nou design CITEȘTE ȘI FOTO Facebook testează un nou design

"Orange a decis să regrupeze toate activitățile sale regionale în cadrul unei singure companii, denumită OMEA (Orange Middle-East and Africa - n. r.), în ideea de a crea o entitate distinctă și de a oferi grupului mai multe opțiuni de creștere", a informat grupul francez, într-un comunicat publicat după inaugurarea, la Casablanca, a noului sediu regional pentru Orientul Mijlociu și Africa.

"O listare publică inițială este unul dintre scenariile posibile, iar decizia va depinde de mai mulți factori, precum oportunitățile strategice și direcția pieței, obiectivul central fiind accelerarea creșterii acestor afaceri", a adăugat grupul francez.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
listare
africa