OVES Enterprise, startup de dezvoltare de software din Cluj-Napoca, deschide primul birou din afara țării și anunță dublarea numărului de angajați

OVES Enterprise, startup de dezvoltare de software din Cluj-Napoca, deschide primul birou din afara țării și anunță dublarea numărului de angajați

Mihai Filip, CEO OVES Enterprise

scris 21 ian 2022

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj-Napoca, deschide la Munchen, Germania, primul birou în afara țării, ca parte a strategiei de extindere la nivel internațional ce vizează prezența în 5 țări până la finalul anului: Germania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Spania.

Extinderea în Germania vine pe fondul necesității de consolidare a relațiilor cu clienții existenți și a promovării serviciilor OVES Enterprise în piețele vorbitoare de limba germană din regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția).

PROFIT NEWS TV INACO plănuiește să deschidă 100 de Smart Lab în prima jumătate a anului. Discuții pentru internaționalizarea proiectului. Andreea Paul, Președinte: Construim în Dubai primul Smart Lab CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV INACO plănuiește să deschidă 100 de Smart Lab în prima jumătate a anului. Discuții pentru internaționalizarea proiectului. Andreea Paul, Președinte: Construim în Dubai primul Smart Lab

„În prezent, avem 20 de clienți în afara României, 10 dintre aceștia fiind în Germania. De aici și dorința de înființare a unui birou OVES Enterprise în Munchen. De asemenea, 80% din cifra de afaceri de anul trecut a fost generată de business din afara țării, iar odată cu extinderea la nivel internațional estimăm că ponderea va fi majorată spre 95%”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Anul trecut, cifra de afaceri OVES Enterprise a crescut de 4 ori, ajungând la aproximativ 14 milioane de lei. În 2022, compania din Cluj își propune cel puțin dublarea veniturilor, ținta asumată fiind de 30 de milioane de lei.

„Observăm o creștere exponențială a cererii globale de produse digitale. Credem că eforturile depuse în anii anteriori, precum și investițiile în creșterea echipei – doar anul trecut am alocat 1 milion de euro în resurse și creșterea echipei, concomitent cu nivelul ridicat de încredere din partea clienților existenți ne-au permis să profităm de cererea globală uriașă de servicii și produse digitale și să accelerăm, astfel, businessul peste estimările inițiale”.

Planurile de dezvoltare ale OVES Enterprise pentru acest an vizează inclusiv dublarea numărului de angajați, pentru a susține extinderea pe piața internațională a companiei și angrenarea în proiecte cu complexitate tot mai ridicată. Astfel, de la 68 de membri, în 2021, echipa urmează să ajungă la 130 la finalul lui 2022. Majoritatea angajaților OVES Enterprise sunt dezvoltatori de software cu experiență de peste 10 ani, au expertiză tehnologică foarte diversă și o acoperire de amploare a industriilor în care au lucrat.

În prezent, cea mai mare parte din businessul OVES Enterprise este generat de serviciile de team/staff augmentation, în condițiile în care compania are o echipă de consultanți specializați pe cele mai importante tehnologii enterprise: Java, .net, Python, Big Data și Front End (Angular, React etc).

„În ultimii doi ani, portofoliul nostru de clienți a crescut și s-a diversificat cu companii mai mari, din industrii precum automotive și fintech, iar proiectele pe care le livrăm pentru acestea sunt mai  sofisticate, integrând tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale și big data. Pentru anul în curs, planul nostru este să consolidăm capacitățile interne de vânzare și de execuție ale proiectelor, și să beneficiem cu atât mai mult de certificările ISO9001 și IS027001, atrăgând clienți cu nevoi și mai sofisticate și proiecte de dezvoltare mai complexe, care să ne pună în valoare echipa”, mai spune Mihai Filip.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca. În prezent, 80% din cifra de afaceri a  companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale și big data.

OVES Enterprise are, în prezent, 71 de angajați și birouri în România și Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
oves enterprise
germania