Parlamentari britanici acuză Facebook de încălcarea intenționată a legislației privind confidențialitatea

Parlamentari britanici acuză Facebook de încălcarea intenționată a legislației privind confidențialitatea
scris 18 feb 2019

Comisia pentru informatică, cultură, media și sport a Camerei Comunelor din parlamentul britanic acuză Facebook de încălcarea "intenționată și cu bună știință" a legislației privind confidențialitatea datelor și concurența, informează DPA. Deputații susțin că firmele din din media sociale trebuie să își asume răspunderea legală clară pentru conținutul distribuit pe platformele lor.

"Firmele media sociale nu se pot ascunde susținând că sunt doar o 'platformă' și că nu au nicio răspundere privind reglementarea conținutului site-urilor lor", arată un raport al comisiei publicat luni, scrie Agerpres.

VIDEO Samsung lansează o nouă tabletă cu Android. La ce preț o vinde CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung lansează o nouă tabletă cu Android. La ce preț o vinde

Comisia a consultat multe e-mailuri interne ale Facebook înainte de a acuza corporația că modifică setările de confidențialitate ale utilizatorilor pentru a transfera date celor care dezvoltă diferite aplicații.

Deputații l-au acuzat și pe fondatorul și managerul general al Facebook, Mark Zuckerberg, de "dispreț" față de parlamentul britanic, deoarece acesta a refuzat să se prezinte în fața comisiei și nu a răspuns personal niciunei invitații a comisiei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebo
marea britanie