Pentagonul atribuie un contract uriaș de cloud la patru giganți din domeniu

Pentagonul atribuie un contract uriaș de cloud la patru giganți din domeniu

Foto: flashnews11.com

scris 8 dec 2022

Departamentul american al Apărării a anunțat că a atribuit companiilor Amazon, Google, Microsoft și Oracle contracte de "cloud computing" în valoare de nouă miliarde de dolari, revenind asupra unei comenzi publice precedente care a stârnit controverse, notează AFP.

"Joint Warfighting Cloud Capability" (JWCC) va permite Pentagonului să acceseze puterea cloud a unora dintre cele mai mari companii din domeniu pentru a face să funcționeze o gamă largă de instrumente digitale, aflate "de la cartierul general până la prima linie a frontului", scrie Agerpres.

Waze va fi integrat pe mașinile Renault CITEȘTE ȘI Waze va fi integrat pe mașinile Renault

La sfârșitul lui 2019, sub administrația Donald Trump, Microsoft a câștigat o licitație similară de zece miliarde de dolari numită "Joint Enterprise Defense Infrastructure" (JEDI).

Înlăturată, compania Amazon - care, cu serviciul său AWS, este unul dintre giganții cloud-ului - a contestat opțiunea Departamentului american al Apărării, sugerând că este vorba despre represalii împotriva companiei pentru presupusele luări de poziție anti-Trump ale liderului său, Jeff Bezos.

Cererea de oferte câștigată doar de Microsoft a fost anulată "pentru că nu răspundea nevoilor actuale", a afirmat Pentagonul care a lansat JWCC, reunind patru contracte pentru un maxim nouă miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cloud
amazon
google