Peste 2 miliarde de dispozitive Apple sunt folosite în întreaga lume

Peste 2 miliarde de dispozitive Apple sunt folosite în întreaga lume
scris 3 feb 2023

Apple anunță depășirea unui important prag simbolic pentru companie, care a ajuns să aibă peste 2 miliarde de dispozitive active la finele anului trecut.

Până la sfârșitul ultimul trimestru al anului trecut, în întreaga lume au ajuns să fie active peste 2 miliarde de dispozitive vândute de Apple, incluzând aici iPhone-uri, iPad-uri, Mac-uri și toate celelalte produse ale companiei.

Anunțul a fost făcut de Tim Cook în cadrul conferinței ținute cu investitorii pentru anunțarea rezultatelor financiare pe ultimul trimestru al anului trecut.

Apple - Vânzările scăzute de iPhone, pe fondul problemelor de aprovizionare din China, generează primul profit ratat după 14 trimestre CITEȘTE ȘI Apple - Vânzările scăzute de iPhone, pe fondul problemelor de aprovizionare din China, generează primul profit ratat după 14 trimestre

2 miliarde de dispozitive active reprezintă un nou record pentru compania care a performat cel mai bine dintre toți producătorii de smartphone-uri și laptopuri în ultimele trimestre afectate de dificile condiții economice.

Numărul dispozitivelor Apple active a crescut cu 200.000 în ultimul an. La finele lui 2021, erau active 1,8 milioane de device-uri ale companiei.

Veniturile Apple în ultimul trimestru au fost de 117,2 miliarde de dolari, în scădere cu 5% de la an la an și reprezentând prima scădere anuală la nivel de trimestru din 2016.

Au scăzut veniturile generate de iPhone cu 8% la 65,8 miliarde de dolari și cele generate de Mac cu 29% la 7,7 miliarde de dolari, dar au crescut cu 30% la 9,4 miliarde de dolari cele generate de iPad.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
mac