Pixel 7a este noul smartphone mid-range de la Google

Pixel 7a este noul smartphone mid-range de la Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mai 2023

Alături de mult mai scumpul smartphone pliabil Pixel Fold, Google a prezentat în prima zi de Google I/O și Pixel 7a, un mid-range care pare să aibă un raport funcționalitate - preț foarte bun.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Multe dintre dotările tehnice ale noului Pixel 7a sunt la nivelul sau aproape de nivelul oferit de flagship-ul Pixel 7. De exemplu, ecranul OLED de 6,1 inch are rezoluție FHD+ și 90Hz rată de împrospătare.

De asemenea, trecerea la chipset-ul Tensor G2 este un alt mare upgrade pentru noul mid-range al companiei americane. Alături de acesta există 8GB RAM și 128GB spațiu de stocare.

VIDEO Google și-a prezentat primul smartphone pliabil, Pixel Fold CITEȘTE ȘI VIDEO Google și-a prezentat primul smartphone pliabil, Pixel Fold

Sistemul foto este compus din două camere - 64MP și 13MP ultra-wide. Filmarea se face la rezoluție 5K cu până la 60 de cadre pe secundă.

Google promite 5 ani de update-uri de securitate pentru Pixel 7a, care beneficiază de certificarea IP67 pentru rezistență la apă și praf.

Bateria smartphone-ului are o capacitate de 4.385mAh și poate fi încărcată, atât cu fir, cât și wireless, la 18W. Alimentarea cu fir se face pe USB-C, dar Google nu va include un încărcător în cutie.

Pixel 7a va costa de la 500 de dolari și este disponibil imediat în țările în care Google își vinde oficial smartphone-urile.

viewscnt
Afla mai multe despre
pixel 7a
smartphone
google