Play Store lansează o secțiune de informații legate de intimitate

Play Store lansează o secțiune de informații legate de intimitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mai 2022

Magazinul oficial de aplicații pentru Android va oferi utilizatorilor mai multe informații despre modul în care aplicațiile colectează și folosesc datele personale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După modelul Apple, Google își lansează propria secțiune de informații privind intimitatea în cadrul Play Store, magazinul oficial de aplicații pentru Android.

Noua secțiune va fi afișată în pagina fiecărei aplicații și va conține informații despre datele colectate, arătând inclusiv care dintre acestea sunt partajate cu alte entități.

Apple oferă 90 de zile înainte să elimine aplicațiile vechi CITEȘTE ȘI Apple oferă 90 de zile înainte să elimine aplicațiile vechi

Din aceasta secțiune, utilizatorii vor putea afla și dacă datele personale pe care o aplicație le colectează sunt transmite criptat sau nu. În al doilea caz, există riscul interceptării acestora.

Noua secțiune va fi implementată treptat pe parcursul următoarelor săptămâni, astfel că este posibil să nu fie deja vizibilă pentru toți utilizatorii.

De partea cealaltă, dezvoltatorii au 20 iulie ca termen limită până la care să completeze aceste informații. Dezvoltatorii prinșii că nu oferă informații care corespund cu realitatea, vor fi penalizați gradual, cu blocarea update-urilor și, eventual, eliminarea din Play Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
play store
informații
intimitate