Vodafone angajează bănci și vinde obligațiuni convertibile în acțiuni pentru a finanța și preluarea UPC România

Vodafone angajează bănci și vinde obligațiuni convertibile în acțiuni pentru a finanța și preluarea UPC România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 mar 2019

Vodafone intenționează să atragă circa 4 miliarde de euro prin vânzarea de obligațiuni convertibile în acțiuni, pentru a finanța preluarea  UPC România, UPC Ungaria, UPC Cehia și Unitymedia Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru operațiune au fost selectate Bank of America, BNP Paribas, HSBC, JPMorgan și Morgan Stanley.

Vodafone dorește să emită obligațiunile denominate în lire sterline în două tranșe, cu scadența până cel târziu în martie 2021 și, respectiv, martie 2022, cu intenția de a le răscumpăra ulterior conversiei.

În mai anul trecut, grupul britanic Vodafone a ajuns la un acord pentru preluarea operațiunilor prin cablu ale companiei americane Liberty Global din Germania și Europa de Est, într-o tranzacție evaluată la 18,4 miliarde de euro. Potrivit înțelegerii, Vodafone va prelua subsidiarele Liberty Global din Germania, România, Ungaria și Republica Cehă, și anume Unitymedia, UPC România, UPC Ungaria și UPC Cehia.

Conflict în interiorul UPC România, cu director concediat pentru că ar fi scos date cu amenințări că vor fi trimise în SUA la fostul șef SRI, daune de 750.000 euro și 1 milion euro invocat pentru a nu le divulga CITEȘTE ȘI Conflict în interiorul UPC România, cu director concediat pentru că ar fi scos date cu amenințări că vor fi trimise în SUA la fostul șef SRI, daune de 750.000 euro și 1 milion euro invocat pentru a nu le divulga

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din România în funcție de venituri și numărul de clienți, după Orange. 

Veniturile Vodafone România au scăzut cu 0,5% în anul calendaristic 2018, la 719 milioane de euro, de la 722,3 milioane de euro în 2017, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Portofoliul total al Vodafone România, al doilea jucător local de telefonie mobilă, numără 9,9 milioane de clienți, din care 9,2 milioane sunt utilizatori de servicii de telecomunicații mobile.

UPC România, printre principalii operatori locali de telecomunicații prin cablu, a închis anul 2018 cu 965.900 de clienți, în scădere cu 1,4% față de decembrie 2017. În schimb, numărul abonamentelor a urcat în ultimele 12 luni cu 0,6%, la 2,063 milioane.

Principalii concurenți ai UPC România sunt RCS&RDS și Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom).

viewscnt
Afla mai multe despre
voafone
liberty global
upc romania
preluare
investigatie aprofundata
comisia europeana