Poșta își întărește CA-ul cu directorul general al Provident și un bancher

Poșta își întărește CA-ul cu directorul general al Provident și un bancher
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 ian 2016

Directorul general al Provident Romania, Bogdan Florian Matei, și administratorul Artemis Collectie Stichting (Olanda), Bogdan Cristian Patriniche, au fost cooptați în Consiliul de administrație al Poștei Române, în urma unei decizii a acționarilor operatorului din noiembrie 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Matei este absolvent al Universității Politehnica din București, deține un MBA la Universitatea Kennesaw din Atlanta (SUA) și a fost numit directorul de operațiuni al Provident Romania în noiembrie 2013. Anterior, el a lucrat la Vodafone Romania, UTI Construction&Facility Management, Germanos Telecom Romania sau Pagini Aurii Romania.

Patriniche este administratorul Artemis Collectie Stichting (Olanda) și Artemis Vânzare & Recuperare Romania, firme care activează în domeniul consultanței pentru afaceri și management.

Înainte de a se alătura Artemis Collectie Stichtingel a lucrat pentru Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Standar Bank, National Bank Australia, LM Ericsson, National Australia Bank, National Bank of Greece, Lucent Technologies Olanda, Calyon London și Delphi Securities London.

Patriniche are un master în Finanțe la London Business School și este absolvent al Ecole Nationale D`Administration din Paris.

În iulie 2012, Patriniche a fost propus pentru preluarea conducerii Bursei de Valori București.

Licitații de aproape 96 mil. lei pentru sistemul informatic al Poștei Române CITEȘTE ȘI Licitații de aproape 96 mil. lei pentru sistemul informatic al Poștei Române

Consiliul de administrație al Poștei este condus de Dante Stein, ceilalți membri fiind Alexandru Petrescu (director general al companiei), Adrian Cighi (reprezentant Fondul Proprietatea, vicepreședinte al Franklin Templeton Investments și membru în CA al Companiei Naționale Aeroporturi București) și Benoit Pleska (a lucrat pentru Danone, Holcim și Interbrew).

Dante Stein este fiul fostului proprietar al companiei AutoItalia și a fost consilier onorific al premierului Ponta. El a preluat conducerea CA al Poștei în septembrie 2015, de la Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori București.

Cu aproximativ 25.000 de salariați, Poșta este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

Compania este deținută de Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI) - 75% și Fondul Proprietatea - 25%.

În 2014, compania a înregistrat venituri totale de 1,19 miliarde de lei și un profit net de 22,9 milioane de lei, cifrele încadrându-se în bugetul aprobat prin hotărâre de Guvern.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
consiliu de administratie
membri
provident
delphi