Poșta Română speră să aibă instalate primele ATM-uri și POS-uri în oficii anul viitor. Alte planuri: finanțare de 100 milioane euro de la BEI și fonduri UE pentru rebranding

Poșta Română speră să aibă instalate primele ATM-uri și POS-uri în oficii anul viitor. Alte planuri: finanțare de 100 milioane euro de la BEI și fonduri UE pentru rebranding
scris 12 nov 2017

Poșta Română a demarat negocieri cu mai multe bănci, principalele discuții vizând oferirea de servicii financiar-bancare în oficiile poștale, a declarat, într-un interviu pentru News.ro, Elena Petrașcu, numită luna trecută director general interimar al Postei Române, care subliniază că discută inclusiv despre instalarea primelor ATM-uri și POS-uri în oficiile poștale, proiect ce speră să fie implementat anul viitor. În plus, vor fi modificate și tarifele practicate de companie.

”Avem deja întâlniri cu băncile, am început deja să ne vedem cu câteva. Vrem servicii financiar-bancare și vrem să vedem ce le putem oferi clienților. Vrem și ATM-uri în oficiile poștale. Dorim totodată să instalăm POS-uri și vrem să prestăm servicii financiar bancare”, a declarat într-un interviu pentru News.ro Elena Petrașcu.

Conform legii, POS-uri trebuie să fie puse gratuit la dispoziție de către bănci.

USR vrea scăderea pragului electoral la parlamentare, eliminarea lui la locale și europarlamentare, plus reducerea numărului de semnături necesare participării la toate tipurile de scrutin CITEȘTE ȘI USR vrea scăderea pragului electoral la parlamentare, eliminarea lui la locale și europarlamentare, plus reducerea numărului de semnături necesare participării la toate tipurile de scrutin

”Problema nu e aici, ci la comisionul pe care eu, Poșta, îl dau băncii pentru utilizarea POS-urilor în oficiile noastre. Vom pune pe site un anunț cu condițiile privind instalarea POS-urilor și a ATM-urilor, cel mai probabil în ianuarie”, precizează noul șef al Poștei.

În ceea ce privește ATM-urile, băncile vor fi cele care vor plăti chirie pentru instalarea acestora în oficiile poștale

”Anul viitor ar putea fi instalate și ATM-urile și POS-urile”, spune Petrașcu.

Mișcare pe piața telecom: Deutsche Telekom anticipează în România începerea licitației 5G. Profit.ro a anunțat în octombrie pregătirea operațiunii, Guvernul vrând astfel să facă rost de bani CITEȘTE ȘI Mișcare pe piața telecom: Deutsche Telekom anticipează în România începerea licitației 5G. Profit.ro a anunțat în octombrie pregătirea operațiunii, Guvernul vrând astfel să facă rost de bani

Contractele și discounturile oferite de Poșta Română vor fi renegociate, a mai spus Petrașcu, adăugând că vor fi modificate și tarifele practicate de societate.

”Avem tarifele greșite, care nu se bazează pe costuri reale. În acest moment am înființat un grup de lucru din toată țara, care lucrează exact pe zona de tarifare”, spune Elena Petrașcu, pentru News.ro.

Noua șefă a Poștei vrea, totodată, să întărească rolul companiei pe piață și în același timp să analizeze cu atenție relația cu integratorii. De asemenea, toate discounturile vor fi renegociate.

”Ceva trebuie să se schimbe. Vrem să ne repoziționăm în piață”, precizează Petrașcu.

Ministrul Agriculturii explică scumpirea ouălor: Oferta a scăzut din cauza contaminării cu Fipronil CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii explică scumpirea ouălor: Oferta a scăzut din cauza contaminării cu Fipronil

De asemenea, compania negociază cu Banca Europeană de Investiții pentru o linie de finanțare.

”Am avut discuție cu BEI, iar banca studiază posibilitatea să ne acorde o linie de finanțare. Nu s-a decis suma încă. A existat în companie un referat privind necesitățile și noi le-am spus că am avea nevoie de 100 milioane euro, pentru a ne redresa și pentru dotări”, afirmă directorul general al Poștei.

Poșta speră totodată să acceseze fonduri europene, suma nefiind încă stabilită.

”În plus, facem propuneri către Ministerul Comunicațiilor să modifice Ghidul solicitantului ca să devenim eligibili și să putem accesa fonduri europene pentru rebranduirea oficiilor poștale”, menționează Elena Petrașcu.

Randamentele obligațiunilor României au atins cele mai ridicate niveluri din ultimii trei ani CITEȘTE ȘI Randamentele obligațiunilor României au atins cele mai ridicate niveluri din ultimii trei ani

Aceasta este de părere că Poșta avea posibilitatea încă din 2014 să acceseze fonduri europene, însă conducerea de la acea vreme nu a făcut demersuri în acest sens.

”De la minister am aflat că în 2014 au existat discuții și întâlniri între conducerea Poștei de atunci (când director general era Alexandru Petrescu, n.r.) și cea a ministerului. Li s-a spus că va fi modificat ghidul și atunci și că pot accesa fonduri europene. Însă nimeni nu a fost interesat. Dacă ar fi făcut acest pas atunci, Poșta era bogată acum”, punctează Petrașcu.

Poșta Română este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%. Poșta este cel mai mare angajator din România, cu peste 25.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta romana
atm-uri
pos-uri
fonduri ue
credit bei
director general posta romana
cnpr