Președintele Chinei: Țările ar trebui să coopereze pentru dezvoltarea internetului, a transferului de date și a inteligenței artificiale

Președintele Chinei: Țările ar trebui să coopereze pentru dezvoltarea internetului, a transferului de date și a inteligenței artificiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2019

Țările ar trebui să coopereze pentru dezvoltarea internetului, a transferului de date și a inteligenței artificiale, a afirmat președintele chinez Xi Jinping într-o scrisoare adresată conferinței China International Big Data Industry Expo, care a început duminică în orașul Guiyang din sud-vestul Chinei, potrivit agenției chineze de presă Xinhua, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China dă o mare importanță dezvoltării industriei datelor și dorește să exploreze modalitatea de creștere împreunîă cu alte state, pentru noi tehnologii,  a afirmat Xi în scrisoare, scrie News.ro.

Conferința, care va avea loc până miercuri, a atras giganți ai industriei tehnologice ca Alibaba, Tencent și Huawei Technologies.

Apple, dată în judecată pentru că ar fi vândut unor terți date personale din conturi iTunes CITEȘTE ȘI Apple, dată în judecată pentru că ar fi vândut unor terți date personale din conturi iTunes

Companii internaționale precum Dell, divizia din China a Google, NTT DOCOMO din Japonia și Malaysia Digital Economy Corporation se află și ele pe lista de participanți.

Guvernul american a anunțat că interzice Huawei să cumpere cumponente de la companii americane. Washingtonul a avertizat că interzice afacerile cu alte cinci companii de supraveghere video din China.

Acțiunile producătorilor de semiconductori și de furnizori de cipuri au scăzut în ultima lună, din cauza tensiunilor provocate de războiul comercial.

Chris Caso, analist la Raymond James, a afirmat în această săptămână, într-o notă adresată clienților, că se așteaptă ca ”mulți producători de cipuri, dacă nu toți” să își reducă estimările.

Interzicerea Huawei este o perturbare ”puternică” a pieței, a afirmat Wang Zhijun, viceministru în Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China, într-un interviu acordat televiziunii de stat din această țară. El a cerut guvernului american să pună capăt ”suprimării nerezonabile” a companiilor chineze producătoare de circuite integrate și de dispozitive electronice.

Securitatea datelor, economia digitală și inovațiile tehnologice sunt principalele teme ale conferinței China International Big Data Industry Expo.

viewscnt
Afla mai multe despre
xi jinping
internet
inteligenta artificiala