Primul stat american care interzice TikTok

Primul stat american care interzice TikTok
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2023

Montana a devenit primul stat din SUA care a interzis TikTok, după ce guvernatorul a semnat o legislație care interzice magazinelor de aplicații mobile să ofere această aplicație în stat până anul viitor, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decizia este printre cele mai dramatice dintr-o serie în SUA împotriva TikTok, care este deținută de compania chineză de tehnologie ByteDance. TikTok a fost supus unui control din ce în ce mai mare cu privire la legăturile sale cu China, pe fondul îngrijorării că astfel de legături ar putea reprezenta o amenințare la securitatea națională, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ SRI a descoperit riscuri de securitate cibernetică în aplicația TikTok. Recomandare către autoritățile și instituțiile publice să-și dezinstaleze aplicația CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ SRI a descoperit riscuri de securitate cibernetică în aplicația TikTok. Recomandare către autoritățile și instituțiile publice să-și dezinstaleze aplicația

Guvernul federal și mai mult de jumătate din statele americane au interzis aplicația pe dispozitivele guvernamentale, iar administrația Biden a amenințat cu o interdicție națională dacă compania sa-mamă nu își vinde acțiunile. Mai mult de jumătate din statele SUA și guvernul federal au o interdicție similară.

Compania a negat anterior că a oferit vreodată date cu guvernul chinez și a spus că compania nu ar face acest lucru dacă i se va cere.

TikTok a declarat că proiectul de lege Montana "încalcă drepturile oamenilor din Montana prevăzute de Primul amendament prin interzicerea ilegală a TikTok" și că compania intenționează să "apere drepturile utilizatorilor noștri în interiorul și în afara Montanei”.

În martie, CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a fost nevoit să apere relația companiei sale cu China în cadrul unei audieri a Congresului, parlamentarii întrbându-l pe CEO-ul despre impactul rețelei sociale asupra sănătății mintale a tinerilor.

TikTok este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, cu peste 100 de milioane de utilizatori din SUA și rămân întrebări despre cum vor fi aplicate astfel de interdicții și care va fi impactul lor asupra creatorilor care folosesc platforma.

Noua lege a Montanei, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, interzice descărcările platformei TikTok în stat și ar amenda orice „entitate” - un magazin de aplicații sau TikTok - cu 10.000 de dolari pe zi de fiecare dată când este încălcată. Sancțiunile nu s-ar aplica utilizatorilor.

Interdicția lui Montana este de așteptat să se confrunte cu bătălii în instanțe și va servi drept test pentru America fără TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua