Twitter - prima achiziție sub conducerea lui Elon Musk

Twitter - prima achiziție sub conducerea lui Elon Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2023

Twitter a cumpărat Laskie, un startup de recrutare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea tranzacției ar fi de ordinul zecilor de milioane de dolari, conform Axios.

Nicolae Badea, fostul finanțator al Dinamo București, a vândut acțiunile deținute la Orange România CITEȘTE ȘI Nicolae Badea, fostul finanțator al Dinamo București, a vândut acțiunile deținute la Orange România

Aceasta este prima achiziție făcută de Twitter sub conducerea lui Elon Musk.

Elon Musk, care promitea în decembrie să cedeze conducerea Twitter imediat ce va găsi pe ”cineva destul de acceptabil pentru acest post”, a dezvăluit vineri, după ce a anunțat că a ”angajat o directoare generală a Twitter care va începe în șase săptămâni”, că este vorba despre Linda Yaccarino, directoarea de publicitate de la NBCUniversal.

Numele acesteia circula de mai multe ore în presa economică, după care grupul media a confirmat plecarea.

Piața tabletelor, la cel mai slab nivel din ultimii trei ani CITEȘTE ȘI Piața tabletelor, la cel mai slab nivel din ultimii trei ani

”(Va fi) o plăcere să lucrez cu Linda pentru a transforma această platformă în X, aplicația universală”, scrie omul de afaceri într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare pe care a cumpărat-o în noiembrie cu 44 de miliarde de dolari.

Profilul Lindei Yaccarino ar putea acoperi o lacună uriașă în ”Twitter 2.0”, și anume relațiile cu agenții de publicitate.

Strategia haotică a lui Elon Musk - concedierea a 60% dintre salariați, reprimirea unor personnalități controversate și temeri cu privire la o reducere a moderării conținuturilor - a determinat un mare număr de mărci să se îndepărteze de rețeaua de socializare.

Potrivit Insider Intelligence, veniturile Twitter urmează să scadă cu 30% în exercițiul bugerat al lui 2023, la mai puțin de trei miliarde de dolari.

Abonamentul Twitter Blue - care nu reușește să convingă - ar urma să nu acopere această gaură.

FOTO Program Noaptea Muzeelor 2023 - Vizite ghidate, tururi nocturne, recitaluri, expoziții și experimente în palate, teatre, case cu istorie, campusuri, grădina zoologică sau la han. War Childhood Museum este invitatul special CITEȘTE ȘI FOTO Program Noaptea Muzeelor 2023 - Vizite ghidate, tururi nocturne, recitaluri, expoziții și experimente în palate, teatre, case cu istorie, campusuri, grădina zoologică sau la han. War Childhood Museum este invitatul special

Redobândirea credibilității în lumea publictății și refacerea încrederii urmează să fie misiunile prioritare ale viitoarei directoare.

Elon Musk nu renunță însă la conducere.

În afară de postul de președinte al Consiliului de Administrație, el va deveni ”directorul tehnologiei însărcinat cu supervizarea produselor, software-ului și operațiunilor”.

Această fișă a postului înțesată lasă puțină marjă de manevră viitoarei conducătoare a Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
linda yaccarino
twitter