Primul update de Windows 11 reduce și mai mult performanța procesoarelor AMD

Primul update de Windows 11 reduce și mai mult performanța procesoarelor AMD
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 oct 2021

Înainte să repare problema latenței mari a procesoarelor AMD în cazul noului său sistem de operare, Microsoft o agravează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a lansat primul update pentru Windows 11, însă, în loc să rezolve scăderea de performanță resimțită de procesoarele AMD, cum se așteptau utilizatorii, update-ul nu a făcut decât să reducă și mai mult performanța acestora.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Săptămâna trecută, AMD avertiza utilizatorii că Windows 11 introduce două probleme distincte pentru procesoarele sale, care pot suferi o scădere a performanței de până la 15% în anumite jocuri, însă spunea că Microsoft lucrează la un update care să le repare.

Microsoft a lansat, între timp, un update pentru Windows 11, însă acesta nu doar că nu rezolvă problema, ba chiar o agravează.

Conform testelor făcute de TechPowerUp pe Windows 11, de la 17ns, latența la Ryzen 7 2700X a crescut la 31,9ns după update. În mod normal, aceasta era la 10ns.

Up update care să rezolve aceste probleme, cu speranța că nu le va agrava, din nou, este așteptat până la finele acestei luni.

Problemele pe care Windows 11 le-a introdus pentru procesoarele AMD sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât Microsoft a limitat oricum numărul procesoarelor compatibile, mulți utilizatori neputând să instaleze noul sistem de operare, deși au PC-uri cel puțin decente.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 11
procesoare
amd