Producătorul chinez de ochelari de realitate augmentată Nreal și-a schimbat numele în Xreal și concurează giganții tehnologiei

Producătorul chinez de ochelari de realitate augmentată Nreal și-a schimbat numele în Xreal și concurează giganții tehnologiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2023

Producătorul chinez de ochelari de realitate augmentată (AR) Nreal a anunțat că și-a schimbat numele în Xreal, un nume despre care speră că va cuprinde expansiunea sa în Europa și cele mai noi produse ale sale, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peng Jin, cofondatorul Xreal, a declarat pentru CNBC într-un interviu că ”X” din noul brand reflectă că firma ”se extinde dincolo de ceea ce credeam că este posibil” și evidențiază noi aplicații AR, scrie News.ro

Grecia și România, pe ultimele locuri în UE după ponderea specialiștilor ITC în forța de muncă CITEȘTE ȘI Grecia și România, pe ultimele locuri în UE după ponderea specialiștilor ITC în forța de muncă

Compania, ale cărei produse sunt deja vândute în SUA, Marea Britanie, China, Japonia și Coreea de Sud, intenționează să se lanseze pe piețele europene în trimestrul al al treilea al anului.

Realitatea augmentată se referă la tehnologia care permite impunerea imaginilor digitale în lumea reală și reprezintă o zonă de investiție curentă pentru cele mai mari companii de tehnologie din lume, de la Apple la Meta.

Este o tehnologie cheie în așa-numitul ”metavers”.

Xreal produce două modele de căști care arată ca ochelari de soare - Xreal Air și Xreal Light - care rulează propriul sistem de operare al companiei, numit Nebula.

La fel ca Apple cu iOS pe iPhone, dezvoltatorii pot crea aplicații pentru Nebula, pe care oamenii le pot folosi apoi prin căștile Nreal.

Când oamenii își pun căștile și deschid o aplicație, vor vedea o versiune mare a conținutului respectiv în fața ochilor.

Dar Nebula este disponibil doar pentru dispozitivele Android, limitându-i atractivitatea.

Joi, Xreal a anunțat un nou echipament numit Xreal Beam, pe care îl descrie drept ”un dispozitiv în formă de iPod” care se poate conecta, prin cablu sau fără fir, la smartphone-uri, console de jocuri și PC-uri.

Acest lucru va permite cuiva cu aproape orice dispozitiv să folosească setul cu cască.

Unul dintre domeniile cheie pe care Xreal le vizează este jocurile video. De exemplu, puteți conecta Xreal Beam la o consolă de jocuri, cum ar fi PlayStation, și apoi puteți juca un joc pe un ecran virtual masiv din ochelari, mai degrabă decât pe un televizor fizic.

De la lansarea comercială anul trecut, Xreal a spus că a vândut 150.000 de produse la nivel global. Jin nu a dat cifre specifice, dar a spus că Xreal vrea ”să dubleze sau tripleze” vânzările în anul viitor.

Inteligența artificială este un risc existențial pentru oameni, de a fi răniți sau uciși, potrivit fostului șef al Googl CITEȘTE ȘI Inteligența artificială este un risc existențial pentru oameni, de a fi răniți sau uciși, potrivit fostului șef al Googl

El a mai dezvăluit că Xreal vrea să atragă finanțare.

CNBC a relatat că Xreal a atras fonduri de 100 de milioane de dolari în 2021, la o evaluare de 700 de milioane de dolari, urmată de 60 de milioane de dolari de la gigantul chinez de comerț electronic Alibaba, anul trecut.

Xreal are câțiva susținători imporftanți, care includ Nio Capital, filiala de investiții a producătorului de mașini electrice Nio, precum și compania de risc Sequoia Capital China.

Realitatea augmentată și virtuală atrag interesul unora dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume.

Meta și-a fixat viitorul pe astfel de inovații, în timp ce Apple lucrează la propriile căști de realitate virtuală și gigantul de jocuri Sony a lansat anul trecut cel de-al doilea set de căști de realitate virtuală, numit PlayStation VR2.

viewscnt
Afla mai multe despre
nreal
ochelari de realitate augmentată
xreal