Producătorul chinez de smartphone Xiaomi intră pe piața europeană

Producătorul chinez de smartphone Xiaomi intră pe piața europeană
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 nov 2017

Xiaomi, unul din producătorii chinezi care a reușit să se diferențieze printr-un report preț-calitate atrăgător, își va vine smartphone-urile și în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unui eveniment care a avut loc marți la Madrid, chinezii de la Xiomii și-au anunțat intenția de a intra pe piața europeană, primele două produse alese în acest sens fiind smartphone-urile Mi Mix 2 și Mi A1.

Mi Mix 2 este un flagship care un preț recomandat de 499 de euro.  Acesta se remarcă printr-un ecran full HD de 6 inch de tip edge-to-edge, care acoperă cea mai mare parte a zonei frontale.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Prezentat inițial în luna septembrie, Mi Mix 2 are la bază un procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM, iar spațiul de stocare poate fi de 64 GB, 128 GB sau 256 GB. Partea foto este asigurată de o singură cameră foto de 12 MP.

Mi A1, care ar trebui să coste 229 de euro, este un smartphone cu ecran full HD de 5,5 inch care se remarca prin versiunea nemodificată de Android de care dispune și care face parte din programul Android One.

Android One este un proiect promovat de Google, la care aderă producătorii ce își dotează telefoanele cu o versiune nemodificată de Android și care, cel puțin teoretic, ar trebui să primească update-uri mai rapid decât majoritatea smartphone-urilor cu Android.

Arvato Services, deținut de grupul media german Bertelsmann, intră pe piața din București CITEȘTE ȘI Arvato Services, deținut de grupul media german Bertelsmann, intră pe piața din București

Android One dispune de o platformă Snapdragon 625, cu 4 GB RAM și 64 GB spațiu intern de stocare.

Pentru început, telefoanele Xiaomi vor fi disponibile în Europa de Vest, producătorul chinez neanunțând nimic despre restul țărilor europene.

Smartphone-urile producătorului chinez se găsesc și în stocurile magazinelor românești, însă sunt aduse din piața gri și, de regulă, prețurile acestora sunt semnificativ mai mari decât cele oficiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
xiaomi