Profitul Xerox a scăzut cu 85% în primul trimestru, pe fondul creșterii cheltuielilor cu restructurarea

Profitul Xerox a scăzut cu 85% în primul trimestru, pe fondul creșterii cheltuielilor cu restructurarea
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 apr 2016

Veniturile Xerox au scăzut cu 4.2% în primul trimestru, la 4,28 miliarde de dolari, pe fondul scăderii vânzărilor de copiatoare și printere și al aprecierii dolarului, în timp ce profitul grupului american s-a redus cu 85%, afectat de creșterea cheltuielilor cu restructurarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii estimau venituri de 4,24 miliarde de dolari pentru primele trei luni ale anului. În perioada similară din 2015, Xerox a raportat venituri de 4,47 miliarde de dolari, scrie MarketWatch.

Profitul companiei a scăzut cu 85%, de la 225 milioane de dolari în primul trimestru al anului trecut la 34 milioane de dolari, în condițiile în care costurile cu restructurarea s-au majorat de 9 ori, de la 14 milioane de dolari la 126 milioane de dolari.

La începutul anului, Xerox a anunțat că se va diviza în două companii listate, una cu 40.000 de angajați, care va produce copiatoare și alte echipamente pentru birouri și alta care va oferi servicii de externalizare a proceselor de afaceri, în cadrul căreia vor lucra ceilalți aproximativ 104.000 de angajați ai grupului. Operațiunea ar urma să se încheie până la finele anului, potrivit directorul general al Xerox, Ursula Burns.

Miliardarul american Carl Icahn a devenit al doilea mare acționar la Xerox, cu o participație de 7% CITEȘTE ȘI Miliardarul american Carl Icahn a devenit al doilea mare acționar la Xerox, cu o participație de 7%

Acțiunile Xerox sunt în scădere cu 6,8% comparativ cu prețul la care se tranzacționau în urmă cu un an, în pofida unei recuperări de 23% în ultimele trei luni.

Grupul american încearcă de mai mulți ani să revitalizeze piața imprimantelor și copiatoarelor. Înființat în urmă cu 109 ani, Xerox este unul dintre pionierii industriei tehnologice la nivel global. În centrul de dezvoltare fondat acum 45 de ani la Palo Alto (California) au fost dezvoltate, printre altele, prototipul primului calculator destinat uzului personal, prima interfață grafică pentru PC, imprimanta cu laser și tehnologia pentru internet Ethernet.  

Xerox este activ în 180 de țări, inclusiv în România, și are peste 140.000 de angajați. Principalul acționar al companiei este fondul de investiții american Vanguard Group, cu o participație de 7,9%, urmat de activistul american Carl Icahn, cu 7,1%.

În România, Xerox deține două centre în București, trei în Iași și unul în Oradea, cu peste 2.000 de angajați. Compania este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de servicii de management al documentelor și al proceselor de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
xerox
venituri
rezultate