Programul TikTok de monetizare a efectelor video ajunge în România

Programul TikTok de monetizare a efectelor video ajunge în România
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mar 2024

TikTok anunță extinderea programului Effect Creator Rewards, prin care creatorii de conținut pot câștiga bani de pe urma efectelor de AR create, acesta fiind acum disponibil și în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul Effect Creator Rewards este acum disponibil în 33 de noi țări, pe lângă cele în care putea fi folosit și până acum, printre acestea numărându-se și România.

Acest program permite creatorilor de conținut să câștige bani de pe urma efectelor de realitate augmentată pe care le crează, dacă acestea se dovedesc destul de populare.

Apple anunță în UE o schimbare importantă pentru utilizatori, dar și pentru dezvoltatorii de aplicații CITEȘTE ȘI Apple anunță în UE o schimbare importantă pentru utilizatori, dar și pentru dezvoltatorii de aplicații

Tot acum, sunt reduse pragurile de intrare în acest program, astfel că, teoretic, monetizarea va fi mai facilă și va duce la crearea unui număr mai mare de efecte.

Astfel, pentru a începe genereze bani, un anumit efect trebuie să fie folosit de cel puțin 100.000 de filmări într-o perioadă de 90 de zile.

Când a fost lansat inițial programul, pragul era de 500.000 de filmări în 90 de zile, fiind, ulterior, redus la 200.000 de filmări, înainte să ajungă la 100.000 de filmări.

O altă schimbare este că, pentru plată, sunt luate în calcul doar clipurile publice care folosesc efectele, nu și cele private, ca înainte.

Plata nu se mai face pe baza unui procent fix, ci va trece la un model RPM (revenue per mile).

TikTok spune că unii creatori au câștigat până acum și câte 14.000 de dolari pentru un singur efect, respectiv 50.000 de dolari pe lună. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
monetizare
efecte
ar
românia