PwC a încheiat un acord pentru a deveni primul revânzător și cel mai mare utilizator al companiei OpenAI

PwC a încheiat un acord pentru a deveni primul revânzător și cel mai mare utilizator al companiei OpenAI
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

PwC a încheiat un acord cu OpenAI pentru a deveni primul partener de revânzare al companiei de inteligență artificială și cel mai mare utilizator ca întreprindere, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Compania de contabilitate, care face parte dintr-un grup de companii cunoscut ca Big Four, a declarat că firmele sale din SUA și Marea Britanie au semnat un acord cu OpenAI, companie susținută de Microsoft, pentru a oferi ChatGPT Enterprise, versiunea axată pe afaceri a chatbot-ului de AI generativă, angajaților și clienților, scrie News.ro.

UE creează un birou pentru inteligența artificială CITEȘTE ȘI UE creează un birou pentru inteligența artificială

Acordul ”va extinde ecosistemul nostru tehnologic, va aduce GenAI mai adânc în întreprinderea noastră și ne va permite să extindem capabilitățile AI în cadrul companiilor pentru a ajuta la creșterea impactului pentru clienți”, a spus PwC într-o postare pe blog de miercuri.

PwC a declarat că acordul va permite angajaților și clienților săi din SUA și Marea Britanie să obțină acces la cele mai recente instrumente de la OpenAI, inclusiv modelul ChatGPT-4o anunțat recent și noi capabilități concentrate pe voce și imagine.

”Fiind în fruntea modelelor OpenAI și ca primă companie care a anunțat integrarea în practica sa, suntem într-o poziție unică pentru a ajuta clienții să folosească ChatGPT Enterprise pentru moduri mai bune și mai rapide de lucru”, a spus PwC în postarea sa.

PwC va preda licențe ChatGPT Enterprise pentru mai mult de 100.000 de angajați - 75.000 în SUA și 26.000 în Regatul Unit - conform The Wall Street Journal, care a relatat anterior despre tranzacție.

PwC nu a specificat numărul de lucrători care ar folosi ChatGPT Enterprise.

”Prin adoptarea ChatGPT Enterprise în forța noastră de muncă, vom aduce clienților experiența noastră de primă mână a transformării noastre AI, completând serviciile noastre de audit, impozite și consultanță cu o gamă largă de soluții de afaceri și industriale”, a spus compania.

PwC nu a dezvăluit termenii financiari ai tranzacției.

Este prima dată când OpenAI acceptă un model de revânzare a produselor sale populare AI.

Compania pierde sute de milioane de dolari din cauza costurilor uriașe asociate cu inteligența artificială generativă. A apelat din ce în ce mai mult la abonamente premium și vânzări pentru întreprinderi ca o modalitate de a câștiga bani din AI.

Companiile românești sunt codașe în UE la utilizarea tehnologiilor din domeniul Inteligenței Artificiale CITEȘTE ȘI Companiile românești sunt codașe în UE la utilizarea tehnologiilor din domeniul Inteligenței Artificiale

În februarie 2023, OpenAI a lansat o versiune plătită a ChatGPT, numită ChatGPT Plus. Mai târziu în acel an, în august, OpenAI a lansat ChatGPT Enterprise, o versiune cu securitate mai ridicată a chatbot-ului său, destinată companiilor.

Acordul anunțat miercuri face, de asemenea, parte din impulsul mai amplu al PwC în AI. În aprilie anul trecut, PwC a anunțat că intenționează să investească un miliard de dolari în trei ani pentru a-și extinde și extinde capacitățile în AI.

PwC spune că a dezvoltat GPT-uri personalizate pentru a-și ajuta forța de muncă să revizuiască declarațiile fiscale, să genereze răspunsuri la propuneri și să genereze rapoarte și tablouri de bord.

PwC spune că și-a ajutat, de asemenea, clienții să accelereze implementarea AI generativă, identificând peste 3.000 de cazuri de utilizare internă, care acoperă diferite industrii.

viewscnt
Afla mai multe despre
pwc
openai