Qualcomm a prezentat Snapdragon 855, chipset-ul smartphone-urilor de top ale anului viitor

Qualcomm a prezentat Snapdragon 855, chipset-ul smartphone-urilor de top ale anului viitor
scris 5 dec 2018

Deși nu a făcut publice toate detalii tehnice, Qualcomm a prezentat principalele atuuri ale chipset-ului Snapdragon 855, în frunte cu suportul 5G.

Snapdragon 855 va integra un nou modem de date care se numește X24 LTE și promite viteze maxime (teoretice) de 2 Gbps. Alternativ, producătorii de smartphone-uri care vor să ofere suport 5G pot opta pentru mai puternicul X50.

Este interesantă strategia celor de la Qualcomm, care nu au inclus modemul 5G în noul chipset, ci îl oferă separat. Este posibil ca acesta să nu fi putut fi integrat fără probleme în Snapdragon 855 sau să creeze probleme în ceea ce privește consumul de energie al chipset-ului.

Legat de consumul de energie, noul proces de producție pe 7 nanometri promite o autonomie semnificativ mai mare și o performanță superioară în același timp. Și chipul folosit pentru sarcinile ce revin inteligenței artificială promite o performanță de până la trei ori mai mare decât cea de anul acesta.

OnePlus va lansa un smartphone în colaborare cu McLaren CITEȘTE ȘI OnePlus va lansa un smartphone în colaborare cu McLaren

Există și un nou procesor de imagine, care poate îmbunătăți semnificativ aplicațiile de realitate augmentată. Acesta poate calcula profunzimea câmpului cu 60 de cadre pe secundă. Tot el va facilita filmarea 4K HDR cu 60 de cadre pe secundă și un consum de energie redus cu 25% față de cel actual.

Un alt mare atu prezentat de Qualcomm privește senzorul de amprente integrat în ecran. Numit 3D Sonic Sensor, acesta folosește ultrasunete și promite să recunoască amprentele și dacă acestea sunt umede sau acoperite cu particule de praf.

Puterea de procesare va cădea în sarcina a opt nuclee. Patru dintre acestea, considerate eficiente, vor rula la o frecvență de 1.8 GHz. Alte trei nuclee vor funcționa la 2,4 GHz, în vreme ce un al optulea nucleu și cel mai puternic va atinge frecvențe de 2,8 GHz.

În mod normal, Snapdragon 855 va fi folosit de toate flagship-urile care vor fi lansate anul viitor, primul acesta putând fi Galaxy S10, smartphone pe care Samsung ar putea să-l prezinte la finalul lunii februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
snapdragon
smartphone