Qualcomm lansează noi platforme pentru smartphone-urile din clasa de mijloc, care promit performanțe și autonomie mai mari

Qualcomm lansează noi platforme pentru smartphone-urile din clasa de mijloc, care promit performanțe și autonomie mai mari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2017

Aflat în plin scandal cu Apple și autoritățile locale din mai multe țări pentru politici anticoncurențiale, Qualcomm a prezentat două noi platforme destinate noilor generații de smartphone-uri din clasa medie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Snapdragon 660 și Snapdragon 630 sunt urmașele platformelor 652 și 625 de anul trecut și promit să aducă îmbunătățiri semnificative din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește consumul de energie de care depinde autonomia telefoanelor.

Construite pe tehnologia de 14 nanometri, cele două platforme permit producătorilor să doteze telefoanele din clasa de mijloc cu până la 8 GB memorie RAM. Snapdragon 660 este compus dintr-un procesor Kryo 269 cu 8 nuclee și un chip grafic Adreno 512, în timp ce Snapdragon 630 are la bază un procesor  Cortex A53, tot cu 8 nuclee, și un chip video Adreno 508.

Conform celor de la Qualcomm, puterea de procesare a lui Snapdragon 660 este mai mare cu 20% față de versiunea de anul trecut, în timp ce în cazul lui Snapdragon 630 sporul de performanță este de 10 procente.

Instagram permite utilizatorilor să posteze fotografii și de pe site-ul mobil CITEȘTE ȘI Instagram permite utilizatorilor să posteze fotografii și de pe site-ul mobil

Atât conexiunea de date, cât și cea pe Bluetooth vor fi mai rapide. Cele două platforme folosesc modemul X12 LTE și versiunea 5 de Bluetooth.

Cel mai important, însă, este faptul că cele două platforme aduc un consum mai redus de energie, care se va traduce într-o durată de viață mai mare a bateriilor.

Cei de la Qualcomm susțin că în cazul lui Snapdragon 660 serviciile și aplicațiile care folosesc funcția de localizare consumă cu între 50% și 75% mai puțin, iar descărcarea de date pe conexiunea WiFi este cu 60% mai economică decât în cazul versiunilor anterioare.

VIDEO Primele cadre cu sistemul de operare ținut secret de Google CITEȘTE ȘI VIDEO Primele cadre cu sistemul de operare ținut secret de Google

De asemenea,  cele două noi platforme includ tehnologia Quick Charge 4 (pentru încărcarea rapidă a telefonului) și beneficiază de algoritmi superiori pentru procesarea foto.

Qualcomm a început deja să livreze cele două noi platforme către producători, astfel că, cel mai probabil, primele smartphone-uri care vor folosi Snapdragon 660 și Snapdragon 630 vor fi lansate în a doua parte a anului.

Dacă promisiunile celor de la Qualcomm în ceea ce privește beneficiile noilor platforme se adeveresc, smartphone-urile din clasa de mijloc vor deveni mult mai atractive, fie și doar prin autonomia mai bună pe care se presupune că o vor oferi.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
smartphone