Qualcomm se așteaptă ca Apple să folosească cipuri modem 5G proprii pentru iPhone-uri din 2024

Qualcomm se așteaptă ca Apple să folosească cipuri modem 5G proprii pentru iPhone-uri din 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2023

Apple va trece la cipuri modem 5G proprii pentru iPhone-urile sale, din 2024, din câte știe directorul general al Qualcomm, companie care produce în prezent astfel de semiconductori pentru gigantul tehnologic american, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu facem planuri pentru 2024, presupunerea mea de planificare este că nu vom oferim [Apple] un modem în ’24, dar este decizia lor să ia”, a declarat Cristiano Amon la Mobile World Congress din Barcelona, arată News.ro.

VIDEO&FOTO Ciucă și l-a luat pe ION, consilier onorific din domeniul Inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciucă și l-a luat pe ION, consilier onorific din domeniul Inteligenței artificiale

Cele mai recente modele de iPhone 14 ale Apple folosesc modemuri Qualcomm, dar compania încearcă să meargă singură pe piața conectivității wireless de câțiva ani.

Apple cumpărat divizia de modemuri a Intel în 2019 și au existat speculații că va începe să folosească piese interne în acest an.

Într-un interviu acordat CNBC, Amon a spus că Qualcomm le-a spus investitorilor încă din 2021 că nu se aștepta să furnizeze modemuri pentru iPhone în 2023, dar Apple a decis apoi să continue încă un an.

Amon nu a confirmat dacă Apple va plăti licențe Qualcomm QTL dacă va trece la propriile modemuri, dar a spus că redevențele sunt ”independente de furnizarea unui cip”.

Qualcomm și-a diversificat afacerea către semiconductori auto și aplicații cu consum redus de energie.

Amon a abordat, de asemenea, procesul american intentat împotriva Qualcomm de firma britanică de semiconductori Arm.

Bătălia juridică dintre doi dintre cei mai mari designeri de cipuri din lume vine în timp ce Qualcomm încearcă să crească pe piața PC-urilor; pentru a face acest lucru, a achiziționat o companie numită Nuvia, ale cărei cipuri de server se bazează pe arhitectura Arm.

Arm susține că are nevoie de o licență pentru a utiliza modelele de cip și solicită daune și vrea să forțeze Qualcomm să distrugă diverse informații și hardware legate de achiziție.

”Este foarte regretabil acest litigiu, dar realitatea este că avem drepturi foarte largi asupra Arm IP, unul dintre primii licențiați. Ne simțim destul de bine în privința unei soluții și doar mergem mai departe cu planurile noastre. Și toți clienții noștri sunt foarte încântați de ceea ce facem în acest domeniu”, a spus Amon.

Referitor la un articol al Wall Street Journal conform căruia guvernul SUA are în vedere revocarea licențelor de export pentru furnizorii americani către Huawei, Amon a spus: ”Avem licențe pentru a vinde cipuri 4G către Huawei. Ne conformăm prin licența noastră, dar încă nu am văzut nicio acțiune.”

El a numit Legea Cipuri și Știință a SUA drept ”un lucru grozav”, care a încurajat companii precum TSMC și Samsung să construiască facilități în țară.

Revocarea licenței ar avea ca rezultat un impact financiar pentru Qualcomm, a spus el, dar a subliniat că firma este mai diversificată și oferă modemuri companiilor, inclusiv Samsung și Honor, și crește în industria auto și internetul lucrurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
qualcomm
apple