Qualcomm va avea un nou cip pentru smartphone-uri și PC-uri

Qualcomm va avea un nou cip pentru smartphone-uri și PC-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 nov 2022

De anul viitor, seria de chipset-uri Snapdragon va include un nou membru, care se va numi Oryon și va fi disponibil, printre altele, pe PC-uri cu Windows și smartphone-uri cu Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Qualcomm a anunțat un nou chipset, numit Oryon, care va face parte din seria Snapdragon. Acesta va fi disponibil începând cu anul viitor, a anunțat compania americană în cadrul Snapdragon Summit.

Compania nu a oferit detalii tehnice privind viitorul chipset, însă, este de așteptat ca acesta să ofere performanțe și autonomie superioare și modelelor din anii anteriori.

Qualcomm a prezentat chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2 CITEȘTE ȘI Qualcomm a prezentat chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2

Oryon nu este primul cip dezvoltat de Qualcomm pentru PC-urile cu Windows și laptopurile cu Chrome OS. Există o nișă de dispozitive care rulează cu chipset-uri bazate pe arhitectura Arm.

Nișa dispozitivelor bazate pe soluții Arn se lovește, însă, de mulți ani de limitările ecosistemului, ce oferă un număr limitat de aplicații native și nu rulează la parametrii maximi aplicațiile create pentru platformele tradiționale.

De aceea, până când Microsoft nu va reuși să creeze un ecosistem mai sănătos în jurul platformelor Arm, este puțin probabil ca un nou chipset Qualcomm, oricât de performant, să depășească sfera nișei actuale și să ajungă mainstream.

Qualcomm a anunțat recent chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2, care include un procesor cu 35% mai performant și cu 40% mai eficient energetic, în vreme ce placa video este și ea cu 25% mai rapidă decât vechiul model.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
chipset
oryon
smartphone
pc
windows