Raport în Germania: Aplicația de asistență vocală Alexa de la Amazon prezintă riscuri pentru copii și vizitatori

Raport în Germania: Aplicația de asistență vocală Alexa de la Amazon prezintă riscuri pentru copii și vizitatori
scris 9 iul 2019

Un raport parlamentar german avertizează despre riscurile prezentate de aplicația de asistență vocală Alexa oferită de Amazon, transmite DPA.

Serviciul științific al Bundestag - camera inferioară a Parlamentului Germaniei - consemnează că, deși Amazon respectă probabil obligația de a informa atunci când colectează date de la utilizatori, "este în continuare neclar cum pot fi excluse de la colectarea datelor terțe părți neimplicat și minorii"., scrie Agerpres.

Cine concurează pentru preluarea operațiunilor Telekom România. Business-ul riscă să intre sub o ”dominație\ CITEȘTE ȘI Cine concurează pentru preluarea operațiunilor Telekom România. Business-ul riscă să intre sub o ”dominație" rusească, cu legături controversate

În ceea ce privește Statele Unite, este de asemenea neclar "în ce alte scopuri ar putea Amazon să utilizeze aceste date în viitor", arată raportul consultat de DPA.

Nu poate fi exclus nici furtul de date din cloud-ul Amazon, mai avertizează documentul. Din cauza volumului de informații stocate în centre de date accesibile mai multor utilizatori de Internet, un astfel de furt "ar putea afecta utilizatorii Alexa într-un mod deosebit de sensibil".

viewscnt
Afla mai multe despre
alexa
amazon