Apple lucrează la o tabletă pliabilă

Apple lucrează la o tabletă pliabilă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 iul 2019

Un iPad pliabil, cu funcționalitatea software aferentă, ar putea aduce împreună atuurile tabletelor și ale telefoanelor dezvoltate de Apple.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Analiștii apropiați producătorilor de componente dau ca sigură lansarea într-un viitor destul de apropiat a unei versiuni de iPad care are în dotare un ecran flexibil.

Ecranul flexibil înseamnă că tableta ar putea să se îndoaie asemenea unui caiet și să-și micșoreze sau extindă suprafața un funcție de pliere.

Conform analiștilor, această tabletă ar urma să aibă un ecran între 11 inch și 15 inch. O variantă ar fi ca Apple să aleagă exact ecranul de 12,9 de la iPad Pro și să ofere astfel un atu în plus celei mai scumpe versiuni din portofoliul companiei.

Samsung estimează un declin de 56% al profitului operațional CITEȘTE ȘI Samsung estimează un declin de 56% al profitului operațional

Lipsesc multe piese deocamdată din acest puzzle, necunoscându-se deocamdată cum va funcționa mecanismul de pliere, în ce direcție se va face plierea sau dacă va exista și un ecran exterior care să faciliteze folosirea tabletei când este pliată.

În schimb, analiștii sunt convinși că, alături de dotările tehnice de top, viitorul iPad cu ecran flexibil va dispune de suport 5G.

Lansarea pe piață a produsului, ar urma să aibă loc în 2020. Data corespunde cu informațiile anterioare privind disponibilitatea modem-urilor 5G Qualcomm, pe care Apple le va implementa în propriile dispozitive de anul viitor.

2020 pare un an potrivit nu doar pentru includerea suportului 5G, ci și pentru intrarea Apple pe zona dispozitivelor cu ecran flexibil. După cum se știe, Samsung s-a grăbit să iasă anul acesta cu Galaxy Fold, iar problemele acestuia au dovedit că tehnologia nu este încă la nivelul necesar.

Apple nu este singura companie despre care se spune că lucrează la o tabletă cu ecran flexibil. Aceleași informații au apărut anterior și despre o tabletă Surface pliabilă a celor de la Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
tableta
ecran flexibil