Rețelele de socializare, sursă de informare populară în America de Nord, dar puțin fiabilă

Rețelele de socializare, sursă de informare populară în America de Nord, dar puțin fiabilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2019

Rețelele de socializare reprezintă una dintre principalele surse de informare pentru americani și canadieni, însă cei mai mulți dintre cetățenii celor două țări nord-americane nu au încredere în fiabilitatea acestor instrumente de informare online, potrivit unui sondaj publicat marți, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ jumătate dintre canadieni (52%) și dintre americani (48%) afirmă că își obțin informațiile zilnice de pe rețele de socializare precum Facebook, Instagram și Twitter, potrivit unui sondaj realizat la sfârșitul lunii martie de Maru/Matchbox și comandat de Fundația pentru jurnalism canadian, scrie Agerpres.

FOTO Twitter a șters o postare a Președintelui Statelor Unite pentru încălcarea drepturilor de autor CITEȘTE ȘI FOTO Twitter a șters o postare a Președintelui Statelor Unite pentru încălcarea drepturilor de autor

Totuși, mai puțin de jumătate dintre canadieni (32%) și americani (43%) spun că au încredere în rețelele de socializare ca sursă de informații, considerându-le cele mai puțin fiabile dintre toate modalitățile de informare.

În pofida popularității rețelelor de socializare ca sursă de informare, "oamenii au mai puțină încredere în ceea ce găsesc acolo", a comentat Sara Cappe, specialistă la institutul Maru/Matchbox, într-un comunicat publicat la Toronto.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
retele sociale
facebook