Rețelele de socializare, sursă de informare populară în America de Nord, dar puțin fiabilă

Rețelele de socializare, sursă de informare populară în America de Nord, dar puțin fiabilă
scris 10 apr 2019

Rețelele de socializare reprezintă una dintre principalele surse de informare pentru americani și canadieni, însă cei mai mulți dintre cetățenii celor două țări nord-americane nu au încredere în fiabilitatea acestor instrumente de informare online, potrivit unui sondaj publicat marți, relatează AFP.

Aproximativ jumătate dintre canadieni (52%) și dintre americani (48%) afirmă că își obțin informațiile zilnice de pe rețele de socializare precum Facebook, Instagram și Twitter, potrivit unui sondaj realizat la sfârșitul lunii martie de Maru/Matchbox și comandat de Fundația pentru jurnalism canadian, scrie Agerpres.

FOTO Twitter a șters o postare a Președintelui Statelor Unite pentru încălcarea drepturilor de autor CITEȘTE ȘI FOTO Twitter a șters o postare a Președintelui Statelor Unite pentru încălcarea drepturilor de autor

Totuși, mai puțin de jumătate dintre canadieni (32%) și americani (43%) spun că au încredere în rețelele de socializare ca sursă de informații, considerându-le cele mai puțin fiabile dintre toate modalitățile de informare.

În pofida popularității rețelelor de socializare ca sursă de informare, "oamenii au mai puțină încredere în ceea ce găsesc acolo", a comentat Sara Cappe, specialistă la institutul Maru/Matchbox, într-un comunicat publicat la Toronto.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
retele sociale
facebook