Rezultate contradictorii la Apple. Compania urmează să lanseze două servicii importante

Rezultate contradictorii la Apple. Compania urmează să lanseze două servicii importante
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mai 2019

Al doilea trimestru fiscal al anului a adus pentru Apple rezultate contradictorii, cu scăderi așteptate în zona smartphone-urilor și creșteri la fel de așteptate pe servicii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Veniturile totale ale companiei au fost în Q2 de 58 miliarde de dolari, în scădere cu 5 procente față de același trimestru al anului anterior. Câștigul pe acțiune în această perioadă a fost de 2,46 dolari.

Cu 11,5 miliarde de dolari venituri, divizia de servicii a ajuns la cel mai înalt nivel din toate timpurile. De altfel, analiștii sunt de părere că serviciile sunt cele care vor aduce creștere pe viitor companiei americane.

Apple urmează să lanseze anul acesta două servicii importante - TV Plus, serviciul de streaming pentru filme și seriale, și Apple Arcade, un serviciu care va oferi acces nelimitat la un număr de jocuri scutite de micro-tranzacții.

Samsung - pierderi mari ale profitului și veniturilor CITEȘTE ȘI Samsung - pierderi mari ale profitului și veniturilor

iPhone-urile au adus în ultimul trimestru venituri de 31,05 miliarde de dolari. Acestea, deși reprezintă o scădere anuală de 15 procente, acontează încă 53% din veniturile totale ale companiei.

Scăderea veniturilor generate de iPhone-uri este pusă în continuare pe seama programului de înlocuire gratuită a bateriilor de anul trecut și pe dificultăți pe care Apple le are în China, unde trebuie să concureze cu producători care vând cu o marjă de profit mult mai mică. 10,2 miliarde de dolari au fost veniturile obținute de Apple în China.

Cu venituri de 4,87 miliarde de dolari, surpriza vine din partea tabletelor iPad, care sunt la cel mai mare nivel din ultimii 6 ani.

Mac-urile au adus venituri de 5,51 miliarde de dolari, în vreme ce segmentul accesoriilor inteligente și purtabile au însumat venituri de 5,12 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
venituri
iphone
ipad
servicii
mac