România are nevoie în continuare de mii de experți în securitate cibernetică

România are nevoie în continuare de mii de experți în securitate cibernetică
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2023

România are nevoie în continuare de mii de experți în securitate cibernetică, multe posturi în acest domeniu, în organizații publice și private, fiind neocupate în prezent, a declarat Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În special după invadarea Ucrainei, am asistat la o creștere semnificativă a numărului și a nivelului de sofisticare a atacurilor cibernetice lansate de actori de stat și non-stat împotriva partenerilor care împărtășesc valorile noastre, a entităților guvernamentale, operatorilor de servicii esențiale, IMM-urilor și cetățenilor. Avem nevoie de instrumente mai bune, de noi tehnologii, cercetare și cunoaștere pentru a ține sub control, a descuraja și răspunde în mod adecvat la astfel de atacuri. În acest context, vom continua să utilizăm toate resursele de care dispunem pentru a descuraja, perturba și, dacă va fi necesar, să răspundem în limitele legii la atacurile cibernetice împotriva infrastructurilor noastre critice. (...) În același timp, personalul nostru de securitate cibernetică nu a crescut suficient de rapid în termeni de efective și competențe pentru a ține pasul. În multe organizații, atât publice, cât și private, multe posturi de securitate cibernetică nu sunt ocupate în prezent. Avem în continuare nevoie de mii de experți în securitate cibernetică la nivel național și avem nevoie de eforturi comune pentru a găsi o soluție la acest deficit de talente și competențe", a spus Abrudean, la Bucharest Cybersecurity Conference, organizată de Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Fiscul american susține că Microsoft datorează 29 de miliarde de dolari ca taxe neplătite CITEȘTE ȘI Fiscul american susține că Microsoft datorează 29 de miliarde de dolari ca taxe neplătite

El a subliniat că, în prezent, există un sentiment crescut de urgență pentru a colabora, pentru a crește securitatea și reziliența și pentru a crea mecanisme eficiente pentru o mai bună protecție a operațiunilor și infrastructurilor noastre critice, scrie Agerpres.

"Am încredere că investițiile mari în noi tehnologii și în infrastructura digitală vor conduce la un accent similar pe securitate și de aceea este vital să găsim cele mai bune modalități pentru a ne proteja de amenințări cibernetice și în același timp să impulsionăm creșterea viitoare", a punctat secretarul general al Guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea abrudean
securitate cibernetică