Românii, pe ultimul loc în UE la competențele digitale de bază

Românii, pe ultimul loc în UE la competențele digitale de bază
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2022

54% dintre locuitorii Uniunii Europene cu vârsta între 16 și 74 de ani aveau în 2021 cel puțin competențe digitale de bază, însă România este pe ultimul loc în UE în condițiile în care doar 28% dintre persoanele cu vârsta între 16 și 74 de ani aveau cel puțin competențe digitale de bază, arată datele publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În timp ce în Finlanda și Țările de Jos sunt pe primele locuri în UE, în condițiile în care 79% din persoanele cu vârsta între 16 și 74 de ani din cele două state aveau cel puțin competențe digitale de bază, la polul opus sunt Polonia (43%), Bulgaria (31%) și România (28%), scrie Agerpres.

Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro CITEȘTE ȘI Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro

În luna martie a anului trecut, Comisia Europeană și-a prezentat viziunea și perspectivele pentru transformarea digitală a Europei până în 2030. Comisia a propus o "busolă pentru dimensiunea digitală" a UE, care se articulează în jurul a patru puncte cardinale: competențe, infrastructuri digitale sigure și durabile, transformarea digitală a întreprinderilor și digitalizarea serviciilor publice. În ceea ce privește competențele, "busola pentru dimensiunea digitală" prevede că minimum 80% din populație să dețină cel puțin competențe digitale de bază în 2030. 

viewscnt
Afla mai multe despre
it
digital