Routerele wireless vor folosi în curând un protocol superior de securitate

Routerele wireless vor folosi în curând un protocol superior de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 ian 2018

Începând de anul acesta, routerele wireless vor beneficia de un nou protocol de securitate, denumit WPA3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vechi de aproape 15 ani, protocolul de securitate WPA (Wi-Fi Protected Access) este pe cale să primească a treia versiune, care promite o securitate superioară pentru router-ele wireless și toate datele care sunt gestionate de acestea.

Wi-Fi Alliance, consorțiul de companii responsabil pentru certificarea produselor care au voie să folosească tehnologia wireless pentru transmiterea informațiilor, va lansa anul acesta WPA3, un nou protocol de securitate pentru router-ele wireless.

WPA3 va îmbunătăți intimitatea utilizatorilor care se conectează la rețele deschise prin criptarea datelor. O nouă protecție pe 192 de biți va fi folosită în mod special pentru rețelele wireless care necesită o securitate sporită, precum cele folosite de agențiile guvernamentale.

Samsung ar putea lansa primul smartphone pliabil anul acesta CITEȘTE ȘI Samsung ar putea lansa primul smartphone pliabil anul acesta

Același protocol va simplifica configurarea parametrilor de securitate pentru dispozitivele care nu oferă o interfață grafică în acest sens, precum numeroasele device-uri din sfera Internet of Things.

WPA3 promite, de asemenea, combaterea problemelor de securitate create de parolele simple folosite de utilizatori pentru accesarea consolei de configurare a router-elor.

Primele produse compatibile cu noul protocol de securitate ar trebui să intre pe piață în a doua parte a acestui an. Deși, teoretic, este posibil ca și produsele vechi să primească un update de firmware pentru a putea fi securizate cu WPA3, este puțin probabil ca producătorii să investească în licențierea unor produse deja vândute.

Trecerea la WPA3 este extrem de importantă pentru toți utilizatorii și companiile care se bazează pe securitatea conexiunilor wireless, mai ales după ce protocolul WPA2 a fost spart în luna octombrie a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
securitate
router
wireless