Rusia acuză SUA că se folosesc de oportunități IT pentru a se angaja într-o concurență neloială

Rusia acuză SUA că se folosesc de oportunități IT pentru a se angaja într-o concurență neloială
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2021

Rusia a acuzat Statele Unite că se folosesc de oportunități IT pentru a se angaja în concurență neloială și că platformele de socializare cenzurează conținutul în mod arbitrar și fără discriminare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În această săptămână, Rusia a anunțat că încetinește viteza de funcționare a Twitter ca represalii pentru ceea ce a descris ca un eșec în eliminarea conținutului interzis, scrie News.ro.

WhatsApp va cripta backup-urile. Cum va proceda și cum pot fi salvate convorbirile CITEȘTE ȘI WhatsApp va cripta backup-urile. Cum va proceda și cum pot fi salvate convorbirile

Țara a amenințat că va bloca funcționarea platformei, o mișcare care escaladează un conflict între Moscova și firmele de socializare americane.

Twitter etichetează unele firme de mass-media rusești ca fiind  ”mass-media afiliată la stat”, o măsură condamnată de Moscova.

În decembrie, președintele Vladimir Putin a semnat care includ noi măsuri care pot restricționa giganții SUA din domeniul mediei sociale.

”[Platformele] nu au, în principiu, standarde unificate pentru gestionarea lor. Acesta este un impas semantic și tehnologic. Conținutul digital este cenzurat în mod arbitrar și fără discriminare de către anumiți moderatori, fără decizia unei instanțe sau a unei autorități competente relevante”, a scris sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

A murit inginerul care a inventat caseta audio CITEȘTE ȘI A murit inginerul care a inventat caseta audio

Twitter a anunțat marți că este profund îngrijorată de încercările sporite de a bloca și de a restrânge conversațiile publice online și că este îngrijorată de impactul asupra libertății de exprimare a măsurii ruse de a încetini serviciul său.

Obiectivul Washingtonului este evident - să folosească oportunitățile IT pentru concurență neloială în toate sferele”, a mai spus Zakharova.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sua
it