Samsung a prezentat cel mai încăpător SSD din lume, cu o capacitate de 30 TB

Samsung a prezentat cel mai încăpător SSD din lume, cu o capacitate de 30 TB
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2018

Producătorul coreean Samsung a prezent cel mai mare mediu de stocare de tip SSD existent la ora actuală, dedicat mediului enterprise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PM1643 îmbracă formatul de 2,5 inch și este compus din 32 de unități NAND de 1 TB. Produsul rezultat oferă o capacitate dublă față de cel care deținea vechiul record, lansat tot de Samsung în martie 2016.

Update-ul de securitate Microsoft simplifică implementarea GDPR și a Directivei privind serviciile de plată, PSD2 CITEȘTE ȘI Update-ul de securitate Microsoft simplifică implementarea GDPR și a Directivei privind serviciile de plată, PSD2

Cei de la Samsung se laudă că cei 30 TB sunt suficienți pentru a stoca 5.700 de filme în format HD, uitând că nu pentru asta sunt dorite SSD-urile de capacitate mare în domeniul business.

Nu doar capacitatea este impresionantă la noul SSD Samsung, ci și vitezele de transfer. Conectat prin SAS (Serial Attached SCSI), datele pot fi scrise cu 1.700 MB/s, în timp ce citirea lor se poate face cu 2.100 MB/s.

Serverele Tesla au fost accesate de hackeri și folosite pentru a mina monede virtuale CITEȘTE ȘI Serverele Tesla au fost accesate de hackeri și folosite pentru a mina monede virtuale

În comparație cu SSD-urile actuale, folosite în laptopurile și PC-urile obișnuite, vitezele lui PM1643, care beneficiază de o garanție de 5 ani, sunt de aproximativ trei ori mai mari.

Cei de la Samsung nu au anunțat când va intra pe piață și cât va costa noul SSD, însă cu siguranță nu va fi vorba de un preț accesibil.

În schimb reprezentanții companiei au anunțat că vor lansa mai multe modele pe formatul de 2,5 inch, cu capacități cuprinse între 800 GB și 16 TB. Focusul coreenilor va fi crearea cererii pentru SSD-uri cu capacități mai mari de 10 TB.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
ssd