Samsung a reparat vulnerabilitatea senzorului de amprente de pe flagship-urile sale

Samsung a reparat vulnerabilitatea senzorului de amprente de pe flagship-urile sale
scris 24 oct 2019

Producătorul coreean spune că a dezvoltat un update de software care crește rigurozitatea senzorului de amprente folosit de vârfurile de gamă pe care le-a lansat anul acesta.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Senzorul de amprente ultrasonic pe care Samsung l-a integrat în ecranul smartphone-urilor Galaxy S10 și Galaxy Note 10 permitea, în anumite condiții, deblocarea telefonului de orice persoană.

Atunci când utilizatorul înregistra o amprentă cu o folie de protecție cu gel montată pe ecran, senzorul nu capta suficiente informații pentru a mai putea să facă deosebirea între amprente. Astfel, orice deget pus pe senzorul de amprente era validat și se acorda acces la dispozitiv.

Inițial Samsung a avut o poziție ignorantă, chiar agresivă în fața acestei probleme, spunându-le utilizatorilor să cumpere o folie originală, de 30 de dolari, pentru a nu avea astfel de probleme.

VIDEO Huawei a lansat în China un telefon cu ecran pliabil la un preț de 2.400 de dolari CITEȘTE ȘI VIDEO Huawei a lansat în China un telefon cu ecran pliabil la un preț de 2.400 de dolari

Ulterior, după mediatizarea pe scară largă a subiectului, coreeni au revenit și au anunțat că vor dezvolta un patch, care va rezolva problema.

Acum, Samsung spune că patch-ul este gata și va fi livrat în perioada imediat următoare printr-un update de software. Utilizatorii care au amprente înregistrate și folosesc această metodă de autentificare vor primi o notificare când update-ul va putea fi descărcat.

Problema senzorilor de amprente ai flagship-urilor Samsung a determinat mai multe bănci să opereze modificări în cadrul aplicațiilor proprii pentru a-și proteja utilizatorii. Unele bănci au mers până la blocarea completă a celor două telefoane, care nu mai puteau folosi aplicațiile de banking respective.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
senzor
amprenta
smartphone