Samsung ar putea desființa o treime din posturi

Samsung ar putea desființa o treime din posturi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 oct 2015

Samsung Electronics încearcă să convingă angajații cu performanțe slabe și persoanele peste 50 de ani care ocupă poziții de conducere să părăsescă compania în schimbul unor sume compensatorii, aceștia riscând altfel să fie concediați, potrivit publicației sud-coreene Korea Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Restructurările vizează până la o treime din posturile actuale la nivel global.

"Samsung are ca principală prioritate reducerea costurilor. Angajații cu performanțe mediocre sunt sfătuiți să părăsescă compania în schimbul unor compensații", a declarat o sursă din interiorul companiei.

În prezent, compania sud-coreeană are circa 280.000 de angajați. Potrivit unor persoane din companie, Samsung vrea să desființeze până la 30% din posturi, dar încearcă deocamdată să evite concedierile masive. Astfel, departementele de resurse umane încearcă să convingă angajații să accepte un "sistem de pensionare voluntară".

"Cei cu performanțe slabe, managerii peste 50 de ani și cei care nu au promovat până acum sunt ținta programului de pensionare voluntară", a declarat un oficial Samsung cu privire la posibilele concedieri.

Profitul net al Samsung a crescut în trimestrul al treilea al anului cu circa o treime față de perioada similară a anului trecut. Totuși, vânzările pe segmentul telefoanelor inteligente sunt afectate de competiția foarte puternică.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
concedieri
angajati
posturi
pensionarea