Samsung confirmă dezvoltarea unui difuzor inteligent cu asistent virtual și comenzi vocale

Samsung confirmă dezvoltarea unui difuzor inteligent cu asistent virtual și comenzi vocale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 aug 2017

Producătorul coreean Samsung a confirmat că lucrează în prezent la un difuzor inteligent dotat cu un asistent digital care răspunde la comenzi vocale.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Conformarea vine chiar din partea șefului diviziei mobile a Samsung, DJ Koh. Acesta a declarat, în cadrul evenimentului în care fost lansat smartphone-ul Galaxy Note 8, că un difuzor inteligent Samsung va fi lansat în curând.

Deși nu au fost date detalii, cu siguranță că viitorul difuzor al celor de la Samsung va folosi proaspăt lansatul asistent digital Bixby și va funcționa pe bază de comenzi vocale, asemenea unor produse similare precum Google Home sau Amazon Echo.

Samsung a integrat deja Bixby în gama sa de frigidere conectate la internet. Mai devreme sau mai târziu, acesta va ajunge să funcționeze cu majoritatea produselor Samsung din sfera Internet of Things, de la televizoare la accesorii pentru fitness.

Galaxy Note 8 va putea fi cumpărat cu o reducere substanțială de către posesorii smartphone-ului Note 7 CITEȘTE ȘI Galaxy Note 8 va putea fi cumpărat cu o reducere substanțială de către posesorii smartphone-ului Note 7

Marea problemă pare a fi însă funcționarea aparent precară a lui Bixby. Acesta, deși a fost lansat miercuri în peste 200 de țări, nu acceptă comenzi decât în coreeană și engleză. În plus, încă nu pare să recunoască și să răspundă corect unor comenzi simple.

Difuzoarele inteligente sunt pe val în acest moment. Google și Amazon au lansat deja fiecare câte unul, iar Apple are HomePad. Aceste produse dispun de asistenți virtuali care răspund la întrebările și comenzile utilizatorilor, folosind, în unele cazuri, algoritmi de AI pentru a învăța și a se îmbunătăți singuri.

Pentru marile companii de tehnologie, acest gen de produse sunt ca o fereastră în viața utilizatorilor. Întocmai smartphone-urilor, difuzoarele inteligente urmăresc comportamentul și acțiunile utilizatorilor, colectând date importante pentru niște companii care trăiesc din vânzarea de reclame sau produse.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
difuzor
bixby