Samsung Electronics estimează un declin de 35% al profitului operațional în trimestrul patru al anului 2023

Samsung Electronics estimează un declin de 35% al profitului operațional în trimestrul patru al anului 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2024

Samsung Electronics a anunțat că se așteaptă să înregistreze o scădere de 35% a profitului operațional în trimestrul al patrulea al anului 2023, ratând așteptările cu o marjă largă, în timp ce o revenire a prețurilor semiconductorilor a redus probabil pierderile în cel mai mare segment de profit al companiei sud-coreene, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung a spus că pentru trimestrul octombrie-decembrie, profitul operațional va fi probabil de 2,8 mii de miliarde de woni sud-coreeni (2,13 miliarde de dolari), în scădere cu 35% față de aceeași perioadă a anului precedent, când firma a raportat un profit operațional de 4,31 mii de miliarde de woni, scrie News.ro.

VIDEO Imperiul News Corporation al magnatului american Rupert Murdoch angajează în România CITEȘTE ȘI VIDEO Imperiul News Corporation al magnatului american Rupert Murdoch angajează în România

Profitul operațional a fost de 2,43 mii de miliarde de woni în trimestrul analizat.

Orientarea privind profitul este cu mult sub estimarea SmartEstimate a LSEG, de 3,7 mii de miliarde de woni.

Veniturile din trimestrul al patrulea au scăzut probabil cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului anterior, la 67 de mii de miliarde de woni, a declarat compania într-o declarație preliminară referitoare la venituri.

Samsung este cel mai mare producător din lume de cipuri dinamice de memorie cu acces aleatoriu, care se găsesc în dispozitivele de consum, cum ar fi smartphone-urile și computerele.

″[Samsung este] foarte bun la fabricarea unora dintre cei mai buni semiconductori din lume, cel puțin la fabricarea lor și la realizarea lor. Dar randamentele lor sunt mult mai slabe decât concurenții precum TSMC”, a declarat marți Cory Johnson, strateg șef de piață la The Futurum Group”... așa că randamentele slabe se pot transforma în rezultate foarte proaste de câștig”, a spus el pentru CNBC după previzualizarea câștigurilor Samsung.

Compania urmează să anunțe venituri detaliate pe 31 ianuarie, potrivit unei declarații a companiei la autoritățile de reglementare a bursei.

FOTO Premieră istorică: VW Golf nu va mai avea cutie de viteze manuală CITEȘTE ȘI FOTO Premieră istorică: VW Golf nu va mai avea cutie de viteze manuală

Prețurile cipurilor de memorie au scăzut drastic anul trecut, ca urmare a stocurilor în exces post-Covid și a cererii slabe pentru produse finale precum smartphone-uri și laptopuri.

”Estimăm că prețurile cipurilor au început să își revină din trimestrul patru, ca urmare a reducerilor de producție de către furnizori și a unei reveniri a cererii pentru dispozitive mobile și PC”, a declarat SK Kim, analist la Daiwa Capital Markets, într-un raport din 4 ianuarie.

Acest lucru a lovit puternic câștigurile Samsung.

Profitul operațional al Samsung în al treilea trimestru a scăzut cu 77,6% față de un an în urmă, chiar dacă a fost mai bun decât se aștepta.

Profitul operațional în trimestrul doi a scăzut cu 95% față de aceeași perioadă a unui an în urmă.

La sfârșitul lunii octombrie, Samsung și SK Hynix – al doilea mare producător de cipuri de memorie DRAM din lume – au semnalat în timpul apelurilor privind veniturile din trimestrul al treilea că cererea slabă ar fi putut, în sfârșit, să fi atins minimum în urma reducerilor de producție.

”Ne așteptăm la noi creșteri de preț în primul trimestru din 2024 și o revenire marcată a câștigurilor pentru producătorii de cipuri de memorie în al doilea semestru din 2024 și 2025”, a spus Kim de la Daiwa Capital Markets, referindu-se la prima și a doua jumătate a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics