Samsung Electronics va investi în Texas 17 miliarde de dolari pentru a produce cipuri logice avansate

Samsung Electronics va investi în Texas 17 miliarde de dolari pentru a produce cipuri logice avansate
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2021

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd este aproape de finalizarea alegerii locului unde va fi construită noua sa fabrică de semiconductori de 17 miliarde de dolari, posibil în Williamson County, statul american Texas, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficialii Samsung au declarat pentru Reuters că vor continua procesul de due diligence în multiple locații, și încă nu au luat o decizie, scrie Agerpres.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Anterior, grupul sud-coreean anunța că în noua uzină vor lucra aproximativ 1.800 de angajați și vor fi produse cipuri logice avansate. Lucrările de construcții ar urma să demareze în ianuarie, iar primele cipuri vor fi produse din 2024.

Chiar dacă nu s-a luat oficial o decizie, cele mai multe șanse le are suburbia Williamson County din Austin, Texas, datorită subvențiilor oferite și a surselor stabile de apă și electricitate, susțin sursele. Samsung mai are o fabrică de semiconductori în Austin iar furtuna de la începutul anului a provocat companiei pagube evaluate la 254 - 339 milioane de dolari.

Noua unitate vine într-un moment în care industria auto globală este semnificativ afectată de deficitul de cipuri.

Principalii producători globali de cipuri pe bază de contact din lume sunt TSMC (cu o cotă de piață de 52,9%) și Samsung (cu o cotă de piață de 17,3%), conform datelor TrendForce.

Luna trecută, Samsung anunța că în următorii trei ani va investi 240.000 miliarde de woni (206 miliarde de dolari) pentru a-și extinde activitatea în domeniile produselor biofarmaceutice, inteligenței artificiale, semiconductorilor și roboticii, în era post-pandemie.

Perla coroanei din grupul Samsung, cel mai mare conglomerat sud-coreean, a precizat că investițiile până în 2023 vor ajuta la întărirea poziției sale globale în industriile cheie, cum ar fi producerea de cipuri, și vor permite companiei să caute oportunități de creștere în noi domenii, cum ar fi robotica și următoarea generație de telecomunicații.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

"Industria cipurilor este vitală pentru economia țării. Investițiile noastre agresive sunt o strategie de supraviețuire. Odată ce ne-am pierdut competitivitatea, este aproape imposibil să revenim", se arată în comunicatul grupului sud-coreean.

Samsung continuă să beneficieze de creșterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere și calculatoare personale, deoarece mai mulți oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziționat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Analiștii apreciază că divizia de cipuri a beneficiat de creșterea prețurilor la cipurile de memorie, care a depășit estimările pieței, și de majorarea livrărilor. De asemenea, producția la fabrica sa din SUA, afectată de vremea nefavorabilă, a revenit la normal.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie și de telefoane mobile inteligente.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
texas