Samsung extinde perioada în care furnizează update-uri de securitate pentru dispozitivele mobile

Samsung extinde perioada în care furnizează update-uri de securitate pentru dispozitivele mobile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mar 2021

Producătorul coreean Samsung își ia angajamentul de a livra update-uri de securitate clienților pe o perioadă de două ori mai lungă decât până acum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung a anunțat că va furniza update-uri de securitate pentru smartphone-urile și tabletele sale pe o perioadă de “cel puțin” patru ani din momentul lansării oficiale.

Anterior, compania coreeană se angaja să livreze update-urile de securitate doar doi ani. Existau și excepții, precum cele din cazul flagship-urilor seriei Galaxy S, unde se livrau update trei ani, însă în al treilea an ritmul nu mai era lunar, ci trimestrial.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Noua regulă se va aplica telefoanelor și tabletelor vândute începând cu 2019 și nu se rezumă doar la flagship-uri - tot patru ani vor primi update-uri de securitate și modelele din clasele inferioare.

Dublarea perioadei în care clienții Samsung vor primi update-uri de securitate este facilitată de un acord Google - Qualcomm, de la finele anului trecut, prin care cele două companii au decis să colaboreze în acest sens.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

În urma acordului, producătorul software-ului, Google, și producătorul platformei hardware, Qualcomm, se implică pentru a ajuta producătorii de telefoane și tablete cu chipset Snapdragon să livreze update-urile se securitate mai repede și cu mai puține resurse proprii.

Samsung, însă, a decis să meargă mai departe și să aplice noua regulă și retroactiv, pentru device-urile lansate începând cu 2019, nu doar de anul acesta. În plus, producătorul coreean va fi pe cont propriu în cazul produselor cu propriul chipset, Exynos, precum cele vândute în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
update
securitate
smartphone
tableta