Biden va permite aplicarea unei reguli din era Trump împotriva firmelor chineze de tehnologie

Biden va permite aplicarea unei reguli din era Trump împotriva firmelor chineze de tehnologie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2021

Administrația Biden intemționează să permită intrarea în vigoare a unei reguli din era Trump care are ca țintă companiile chineze de tehnologie considerate un pericol pentru Statele Unite, în pofida obiecțiilor companiilor americane, a anunțat Departamentul pentru Comerț.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul a emis deja în ultimele zile ale administrației Trump o decizie finală interimară, pentru a răspunde îngrijorărilor existente în lanțul de aprovizionare din sectorul tehnologiei comunicațiilor și informației, afirmînd că aceasta va intra în vigoare după o perioadă de consultări publice pe parcursul a 60 de zile, potrivit News.ro.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Comerț a declarat, vineri, că instituția va continua să accepte comentarii publice referitoare la regulă până pe 22 martie, când va intra în vigoare.

Rusia protestează după ce Twitter i-a blocat conturi: Rețeaua de socializare devine un \'\'instrument de dictatură digitală globală\'\' CITEȘTE ȘI Rusia protestează după ce Twitter i-a blocat conturi: Rețeaua de socializare devine un ''instrument de dictatură digitală globală''

Camera pentru Comerț a SUA și grupurile care reprezintă marile industrii și-au exprimat îngrijorarea în ianuarie, într-o scrisoare către Departamentul pentru Comerț, potrivit căreia regula provizorie îi conferă o ”autoritate aproape nelimitată de a interveni în practic orice tranzacție comercială între companiile americane și companiile străine care implică tehnologie, fără echitate, responsabilitate, transparență sau coordonare cu alte programe guvernamentale”.

Business Roundtable, un grup care reprezintă principalii directori executivi din SUA, a declarat anterior că propunerea este ”irealizabilă pentru companiile din SUA, în forma sa actuală”.

SUA nu va excepta anumite companii de la taxa digitală. Speranțe pentru un acord global până în vară CITEȘTE ȘI SUA nu va excepta anumite companii de la taxa digitală. Speranțe pentru un acord global până în vară

Publicația Wall Street Journal a relatat prima despre planurile administrației Biden.

Întrucât Departamentul pentru Comerț acceptă în continuare comentarii publice, este posibil să revizuiască regula pe baza obiecțiilor din partea companiilor și a altor persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
biden
trump
china
companii
pericol
tehnlogie
it
reguli