Samsung lansează Galaxy SmartTag, etichete inteligente pentru localizarea obiectelor

Samsung lansează Galaxy SmartTag, etichete inteligente pentru localizarea obiectelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 ian 2021

Alături de noua serie de smartphone-uri Galaxy S21, Samsung va începe să vândă propriile “etichete inteligente”, care pot fi folosite pentru a localiza obiectele cărora le sunt atașate.

Galaxy SmartTag este răspunsul rapid al celor de la Samsung la Apple AirTags, cu precizarea că Samsung iese pe piață cu acest produs înaintea Apple. Creația Apple ar urma să fie lansată anul acesta, conform zvonurilor care o însoțesc de mai bine de doi ani.

Noul produs Samsung va localiza așa-zisele etichete, care folosesc Bluetooth în acest scop, prin intermediul aplicației SmartThings Find, lansată în urmă cu câteva luni de compania coreeană.

VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy S21 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy S21

Pentru localizarea cheilor rătăcite, spre exemplu, este suficientă atașarea unui SmartTag și, apoi, urmărirea acestora pe aplicație. Același SmartTag poate fi atașat la zgarda animalelor de companie sau lipit de portofele.

Versiunea de bază a Galaxy SmartTag, cu Bluetooth LE, va costa 30 de dolari și va fi oferită gratuit la precomenzile noilor smartphone-uri Galaxy S21, care debutează pe 15 ianuarie și se încheie pe 28 ianuarie.

Va exista și o versiune cu localizare prin ultra-wideband, pentru care Samsung nu a anunțat încă un preț.

În schimb, producătorul promite că bateria folosită de Galaxy SmartTag va avea ține luni de zile înainte să fie nevoie de încărcare.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy
smarttag
localizare