Samsung lansează un SSD extern securizat cu amprentă

Samsung lansează un SSD extern securizat cu amprentă
scris 9 ian 2020

Securitatea biometrică a noului SSD extern prezentat de Samsung la CES 2020 limitează accesul la datele stocate în caz de pierdere sau furt.

Samsung a prezentat T7 Touch, o nouă generație de SSD-uri externe, care, pe lângă caracteristicile obișnuite (spațiu, viteză), pune accentul pe securitate.

SSD-ul are în dotare propriul senzor de amprente pe care proprietarul îl poate folosi pentru ca nimeni în afară de el să nu poată accesa datele stocate.

Având propriul senzor de amprente, SSD-ul securizează singur fișierele stocate, care sunt în siguranță și atunci când acesta se conectează la un laptop ori PC care nu oferă propriile măsuri de securitate biometrică.

FOTO SanDisk a prezentat cel mai încăpător SSD extern CITEȘTE ȘI FOTO SanDisk a prezentat cel mai încăpător SSD extern

T7 Touch permite înregistrarea a până la patru amprente care pot fi folosite fie pentru a înregistra mai multe degete ale aceleiași persoane, fie pentru a oferi acces la date mai multor oameni.

SSD-ul este montat într-o carcasă solidă de aluminiu, care promite că protejează mediul de stocare în cazul căderilor de la o înălțime 2 metri. Conectarea se face prin USB-C.

Față de generația anterioară, T5, Samsung aproape că a dublat vitezele de transfer care acum pot ajunge teoretic la 1.000 MB/s atât pentru citire, cât și pentru scriere.

T7 Touch va intra pe piață luna aceasta și va fi disponibil în trei versiuni: 500GB (130 dolari), 1TB (230 dolari) și 2TB (400 dolari). Ulterior, va fi lansată și o variantă fără senzor de amprente.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
ssd
amprenta