Samsung oprește livrările de produse în Rusia

Samsung oprește livrările de produse în Rusia
scris 5 mar 2022

Consecință a invadării Ucrainei, Rusia va rămâne fără produsele Samsung, de la smartphone-uri la chipset-uri.

Samsung a anunțat că a oprit vânzările de produse din Rusia, în urma invadării Ucrainei, și, în plus, va dona mai multe milioane de dolari în sprijinul eforturilor umanitare desfășurate în Ucraina.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

În total, Samsung va dona 6 milioane de dolari. Din aceștia, 1 milion de dolari este reprezentat de valoarea produselor proprii donate de compania coreeană.

În ceea ce privește oprirea vânzărilor, nu vor mai fi vândute în Rusia o gamă largă de electronice, în frunte cu smartphone-urile, dar nici chipset-uri, care fac deja obiectul unei crize globale.

Oricum, embargoul impus zborurilor către Rusia face foarte dificilă sarcina oricărei companii care ar mai dori să-și aducă produsele în această țară.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Samsung are o cotă de 30% pe piața smartphone-urilor din Rusia, conform Counterpoint Research data. Apple, care la rândul ei și-a oprit vânzările aici, are 13% cotă de piață în Rusia.

Există și o fabrică de televizoare Samsung în Rusia, însă, din comunicarea companiei nu reiese că și aceasta își va înceta activitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone
chipset
rusia