Samsung pregătește un update pentru problemele de performanță ale smartphone-urilor sale

Samsung pregătește un update pentru problemele de performanță ale smartphone-urilor sale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2022

După ce utilizatorii au observat că performanța la rularea multor aplicații este limitată automat pe smartphone-urile Samsung, compania coreeană promite rezolvarea situației printr-un update software.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung a anunțat că va lansa un update de software, prin care va oferi utilizatorilor opțiuni privind performanța smartphone-urilor vândute de companie.

Acesta este răspunsul sec oferit de producător la reclamațiile utilizatorilor, care se plâng că au plătit bani grei pe flagship-uri care nu funcționează la nivelul de performanță promis prim materialele de marketing și specificațiile tehnice.

Aplicația video TikTok suspendă transmisiunile în direct și încărcarea de videclipuri pe platforma sa din Rusia CITEȘTE ȘI Aplicația video TikTok suspendă transmisiunile în direct și încărcarea de videclipuri pe platforma sa din Rusia

Utilizatorii smartphone-urilor Samsung au observat că acestea limitează automat performanța, pentru a obține o autonomie mai bună, lucru care a nu fost vreodată făcut public de producător.

În jur de 10.000 de aplicații ar fi afectate de această setare, inclusiv Facebook, TikTok și Netflix, însă, în răspunsul oficial Samsung vorbește doar de jocuri, încercând, parcă, să minimizeze impactul măsurii.

La fel ca în cazul celor de la OnePlus, anul trecut, problema etică și, probabil, legală în această situație, este că marketing-ul promite performanță și autonomie, în vreme ce tehnicul limitează performanța pentru a ajuta autonomia. Utilizatorul este, altfel, păcălit, iar nivelul de performanță cu care producătorul se laudă nu este disponibil în practică.

Update-ul, care nu se știe când va fi lansat, va permite utilizatorului să aleagă între performanță și autonomie. De altfel, autonomia pare să fie și marea problemă a noilor flagship-uri Samsung.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
update
performanță
smartphone
autonomie