Samsung prezintă un televizor 4K cu MicroLED-uri

Samsung prezintă un televizor 4K cu MicroLED-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 ian 2019

Producătorul coreean Samsung a anunțat un nou televizor pentru anul care tocmai a început, televizor care folosește noua tehnologie MicroLED.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După ce anul trecut Samsung a lansat primul televizor bazat pe tehnologia MicroLED, numit The Wall, anul acesta, înaintea deschiderii CES 2019, coreeni anunță al doilea model de televizor care folosește MicroLED-uri.

Cu un ecran 4K de 75 inch, noul televizor al celor de la Samsung promite să ofere toate avantajele cunoscute la OLED, dar fără a folosi materiale organice.

Tehnologia MicroLED presupune folosirea unor led-uri microscopice, care emit propria lumină roșu, verde și albastru (RGB) și sunt automat oprite atunci când trebuie să afișeze negru.

Apple încearcă să oprească scandalul iPad-urilor îndoite, explicând procesul de construcție al tabletelor CITEȘTE ȘI Apple încearcă să oprească scandalul iPad-urilor îndoite, explicând procesul de construcție al tabletelor

Televizoarele MicroLED vor oferi aceeași calitate a imagini ca panourile OLED, inclusiv o luminozitate foarte bună, un negru perfect și gamă largă de culori.

În plus, pentru că nu folosește materiale organice care se degradează în mod natural, tehnologia MicroLED promite o durată de viață mult mai mare.

Cei de la Samsung nu vorbesc încă de o dată de lansare pe piață și de preț, însă dată fiind complexitatea producției și caracterul de noutate, este clar că televizoarele MicroLED nu vor fi deloc ieftine.

Panourile MicroLED presupun montarea de mare precizie, la distanțe măsurate egal între pixelii microscopici. Un singur pixel montat greșit poate strica întregul ecran.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
4k
tv
microled