Samsung taie producția de smartphone-uri

Samsung taie producția de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mai 2022

Contextul economic global determină producătorul coreean Samsung să reducă semnificativ producția de smartphone-uri pentru acest an, așteptându-se la o scădere a vânzărilor față de așteptările inițiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițial, Samsung a comandat producerea 310 milioane de smartphone-uri pentru întreg anul 2022. Acum, conform presei coreene, compania a redus comanda de producție la 280 de milioane de smartphone-uri.

30 de milioane de smartphone-uri mai puțin, sau aproape 10% din producția anuală, reprezintă o scădere importantă a producției de smartphone-uri pentru compania coreeană.

VIDEO Smartphone-ul moto e32 a ajuns în România CITEȘTE ȘI VIDEO Smartphone-ul moto e32 a ajuns în România

Scăderea producției arată interpretarea negativă de către Samsung a situației la nivel global, cu o pandemie prelungită, un război cu implicații la nivelul întregii lumi și o inflație care afectează numeroase industrii și țări.

Samsung ar fi operat tăierea la toate nivelurile de preț, de la cele mai scumpe smartphone-uri, la cele mai ieftine, semn că oficialii companiei se așteaptă ca cei care cumpărau telefoane scumpe să evite să-și schimbe telefonul, în loc să opteze pentru un model mai ieftin.

Reducerea producției de smartphone-uri Samsung vine la doar câteva zile după ce s-a aflat că Apple a comandat același număr de iPhone-uri ca anul trecut, 220 de milioane. Asta deși analiștii se așteptau la o creștere a vânzărilor de iPhone 14 comparativ cu seria de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone