Samsung va combate pierderile din ultima vreme cu smartphone-uri de gamă medie

Samsung va combate pierderile din ultima vreme cu smartphone-uri de gamă medie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 aug 2019

După o nouă scădere foarte mare a profitului în ultimul trimestru, Samsung s-a decis să pună mai mult accent pe telefoane din categoria de mijloc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trendul descendent abrupt pe care s-a înscris în ultima vreme Samsung a continuat și în Q2 2019, când profitul de 5,6 miliarde de dolari a fost cu 56% mai mic decât cel înregistrat în urmă cu un an.

Scăderea cererii pentru cipuri este unul din motivele acestei pierderi, însă nu și singura. Samsung recunoaște că vânzările flagship-urilor nu mai sunt la nivelul din urmă cu câțiva ani pentru că, de când au crescut prețurile, oamenii își schimbă mai rar telefoanele.

Producătorul coreean este afectat inclusiv de problemele celor de Apple, al cărui smartphone a înregistrat o nouă scădere de 12 procente a vânzărilor în ultimul trimestru (tot din cauza prețurilor ridicate). Samsung este unul din principalii furnizori de componente pentru iPhone.

ULTIMA ORĂ STS, penalizat cu peste 71 milioane lei la rectificarea bugetară CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ STS, penalizat cu peste 71 milioane lei la rectificarea bugetară

Pentru a-și redresa profiturile, Samsung plănuiește ca în al doilea trimestru al anului să pună mai mult accent pe smartphone-urile din gama medie, precum seria Galaxy A.

Astfel, producătorul coreean este așteptat în lunile următoare să lanseze mai multe modele din această gamă și să integreze pe acestea și mai multe funcții lansate anterior pe flagship-urile din seria Galaxy S - o strategie pe care au aplicat-o cu mare succes producătorii chinezi în ultimii 4-5 ani.

Samsung mai speră și ca flagship-urile Galaxy Note 10 și Galaxy Fold, problematicul smartphone pliabil al companiei, să contribuie la revenirea pe un trend pozitiv.

Dincolo de smartphone-uri, Samsung vrea să pună accent televizoarele QLED 8K, pe care să le promoveze drept noul mainstream în domeniu. Rămâne de văzut dacă prețurile foarte mari nu vor sta în calea ambițiilor producătorului coreean și în acest caz.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone
galaxy