Samsung va investi peste 18 miliarde dolari în Coreea de Sud în producția de cipuri și ecrane pentru smartphone-uri

Samsung va investi peste 18 miliarde dolari în Coreea de Sud în producția de cipuri și ecrane pentru smartphone-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2017

Samsung Electronics intenționează să investească cel puțin 21.400 de miliarde de woni (18,63 miliarde dolari) în Coreea de Sud, pentru a-și întări poziția de lider în domeniul cipurilor și ecranelor pentru smartphone-uri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător de cipuri din lume în funcție de venituri a anunțat că investițiile vor include o sumă de 14.400 de miliarde de woni până în 2021 într-o fabrică de cipuri NAND din Pyeongtaek, scrie News.ro.

Compania va mai investi 6.000 de miliarde de woni într-o nouă linie de producție de semiconductori la Hwaseong.

Președintele Vodafone România: 5G este la cel puțin trei ani distanță, la nivelul industriei CITEȘTE ȘI Președintele Vodafone România: 5G este la cel puțin trei ani distanță, la nivelul industriei

Samsung va mai înființa o nouă linie de producție la fabrica de cipuri NAND din Xi'an, China, ca reacție la creșterea cererii pentru cipurile de stocare a datelor pe termen lung. În acest caz compania nu a stabilit valoarea investiției și termenul de realizare.

Samsung și alți producători de cipuri vor obține profituri record în 2017, potrivit estimărilor, datorită deficitului persistent al ofertei și al cererii pentru smartphone-uri și servere mai performante, care urcă prețurile.

Potrivit unor surse din industrie și analiști, deficitul este mai acut în cazul cipurilor NAND, ca urmare a adoptării într-o măsură tot mai mare a produselor de stocare high-end.

Unii analiști afirmă că tehnologiile de producție ale Samsung sunt cu cel puțin un an înaintea unor rivali ca Toshiba și SK Hynix.

Samsung investește de obicei, anual, peste 10 miliarde de dolari în semiconductori, pentru a-și păstra poziția de lider, iar analiștii consideră că cele mai recente investiții au rolul să crească avansul față de competititorii săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone
cip
ecran