Schimbările privind urmărirea utilizatorilor de iPhone au costat deja platformele sociale aproape 10 miliarde de dolari

Schimbările privind urmărirea utilizatorilor de iPhone au costat deja platformele sociale aproape 10 miliarde de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 nov 2021

Cele mai importante aplicații și rețele sociale au pierdut miliarde de dolari în cele șase luni de când Apple a implementat regulile App Tracking Transparency.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna aprilie, Apple a activat regulile ATT, prin care urmărirea activității utilizatorilor de iPhone nu se mai putea face pe dispozitivele companiei decât după primirea acordului acestuia.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

De atunci, înainte de a începe urmărirea utilizatorilor (în scopul targetării eficiente a acestora cu reclame), aplicațiile de iPhone au fost nevoite să afișeze un mesaj în care să ceară acordul acestora.

Majoritatea covârșitoare a utilizatorilor au spus nu când li s-a cerut permisiunea să fie urmăriți (în continuare). În consecință, cumpărătorii de publicitate au cheltuit mai puțin bani pentru reclamă în cadrul aplicațiilor.

Conform unui calcul făcut de Financial Times, în cele 6 luni de când funcționează sistemul ATT pe dispozitivele Apple, Facebook, Twitter, Snap și YouTube au pierdut 9,85 de miliarde de dolari.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Dacă Facebook a reușit să mai atenueze din pierderi, Snap a fost lovită puternic de ATT și, drept urmare, valoarea acțiunilor companiei a scăzut cu 27% după anunțarea celor mai recente rezultate financiare, cu venituri sub estimări.

Analiștii estimează că doar Facebook a pierdut în jur de 8,3 miliarde de dolari din cauza sistemului ATT.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple
facebook