Șeful celei mai mari companii de securitate din Suedia a fost declarat falit după un atac al unui hacker

Șeful celei mai mari companii de securitate din Suedia a fost declarat falit după un atac al unui hacker
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2017

Directorul general al Securitas, cea mai mare companie de servicii de securitate din Suedia, Alf Goransson, a fost declarat falit în această săptămână, după ce identitatea sa a fost furată de hackeri, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu toate că implicațiile subliminale nu pot fi ignorate, Securits speră ca incidentul să poată fi lăsat în urmă la sfârșitul zilei de miercuri, scrie News.ro.

Alf Goransson, director general al Securitas din 2007, a contestat o decizie din 10 iulie a tribunalului districtual din Stockholm, care a acționat în baza unor informații false, a anunțat compania.

Hackerul s-a folosit de identitatea directorului pentru a solicita un împrumut a cărui valoare nu a fost dezvăluită, după care a fost depusă o cerere de faliment în numele acestuia.

Furtul de identitate a avut loc în luna martie, dar Goransson nu a știut până în această săptămână.

Șapte americani l-au dat în judecată pe președintele Donald Trump, după ce acesta i-a blocat pe Twitter CITEȘTE ȘI Șapte americani l-au dat în judecată pe președintele Donald Trump, după ce acesta i-a blocat pe Twitter

Atacul informatic nu a afectat compania, cu excepția faptului că directorul general a fost declarat în faliment, a declarat purtătorul de cuvânt al Securitas, Gisela Lindstrand.

Furtul datelor directorului unei companii suedeze importante ridică semne de întrebare legate de securitate într-o țară dominată de digitalizare.

Suedia este cu mult înaintea altor țări în înlocuirea numerarului cu plăți digitale. La muzeul Abba, de exemplu, turiștii nu pot plăti nimic în numerar.

Măsurile de transparentizare a informațiilor încurajează accesul public la informații, astfel că angajații pot afla cât câștigă colegii lor la autoritățile fiscale și, ca în majoritatea statelor dezvoltate, comerțul și împrumuturile online sunt în creștere.

Toate acestea conincid cu creșterea puternică a fraudelor de identitate. Suedia a răspuns anul trecut prin introducerea unei legislații specifice.

Cazul lui Goransson este unul dintre cele 12.800 de situații care au implicat furturi de identitate prin atacuri ale hackerilor, raportate în Suedia în primele șase luni ale anului 2017.

Goransson nu a fost informat până după decizia tribunalului, pe care între timp a contestat-o.

viewscnt
Afla mai multe despre
securitas