Șeful Microsoft: Se conturează un consens global în privința inteligenței artificiale

Șeful Microsoft: Se conturează un consens global în privința inteligenței artificiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2024

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat că vede că apare un consens global în ceea ce privește inteligența artificială și că, deși abordările de reglementare ale tehnologiei pot diferi de la o jurisdicție la alta, țările vorbesc despre AI într-un mod similar, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vorbind la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, Nadella a spus că simte că este nevoie de o coordonare globală în ceea ce privește inteligența artificială și de a conveni asupra unui set de standarde și limite adecvate pentru tehnologie, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Lycamobile se retrage din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Lycamobile se retrage din România

”Cred că [o abordare de reglementare globală a inteligenței artificiale este] foarte de dorit, deoarece cred că suntem acum în acest moment în care acestea sunt provocări globale care necesită norme globale și standarde globale”, a spus Nadella, vorbind cu președintele WEF, Klaus Schwab. .

”În caz contrar, va fi foarte greu de reținut, greu de aplicat și greu de mutat sincer acul chiar și pentru unele dintre cercetările de bază care sunt necesare. Dar acestea spuse, trebuie să spun, că pare să existe un consens larg care apare”, a adăugat Nadella.

Microsoft este un jucător important în cursa dintre marile companii de tehnologie din SUA către AI. Gigantul tehnologic din Redmond, Washington, a investit miliarde de dolari în OpenAI, firma din spatele popularului chatbot AI ChatGPT.

Compania a investit pentru prima dată în OpenAI în 2019, contribuind cu 1 miliard de dolari în numerar. Compania a investit ulterior încă 10 miliarde de dolari în OpenAI, investiția sa totală până în prezent crescând la 13 miliarde de dolari.

Microsoft a integrat, de asemenea, într-o anumită măsură tehnologie OpenAI în produsele sale Office, Bing și Windows și oferă OpenAI propriile instrumente de cloud computing Azure.

Microsoft lansează Copilot Pro CITEȘTE ȘI Microsoft lansează Copilot Pro

Țările au făcut presiuni pentru un consens cu privire la regulile care guvernează AI, ca răspuns la îngrijorările că tehnologia ar putea lăsa milioane de oameni fără muncă și că poate perturba alegerile, printre altele.

Anul trecut, la un summit privind siguranța AI din Regatul Unit, liderii mondiali au convenit asupra unei declarații de referință pentru a se reuni asupra standardelor și cadrelor globale pentru dezvoltarea în siguranță a AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
inteligență artificială